RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To pågrepet for planlegging av angrep i Brussel

Sist oppdatert:
Belgisk politi har pågrepet to personer som er mistenkt for å planlegge et angrep nyttårsaften i hovedstaden Brussel.

Ifølge den belgiske påtalemyndigheten ble til sammen seks personer tatt inn til avhør i løpet av søndag og mandag. Fire av dem ble løslatt, mens to fortsatt er pågrepet, siktet for brudd på landets terrorlover.

– Vår etterforskning avdekket alvorlige trusler om et angrep mot symbolske mål i Brussel under nyttårsfeiringen, heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten.

Politiaksjonene som førte til pågripelsene ble gjennomført i Brussel, i provinsen Vallonsk Brabant og i byen Liege, øst i landet, melder den belgiske kringkasteren RTBF. Politiet fant militæraktige plagg og propagandamateriell fra IS, men ikke våpen eller eksplosiver, opplyser påtalemyndigheten.

Ifølge RTBF skal polititjenestemenn ha vært målet for det planlagte angrepet, og avisen Het Nieuwsblad melder at sikkerheten er trappet opp ved politistasjoner i Brussel.

Pågripelsene er ikke knyttet til angrepene i Paris i november som kostet 130 mennesker livet, opplyser politiet. Både fransk og belgisk politi jakter fortsatt på 26 år gamle Salah Abdeslam, belgieren som skal ha vært den eneste som unnslapp etter å ha deltatt i terroraksjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere