*Nettavisen* Nyheter.

To pågrepet for storstilt trygdebedrag i Sverige

Sundsvall (NTB-TT): En mann og en kvinne nordøst i Sverige er mistenkt for å ha svindlet til seg opptil 20 millioner svenske kroner i urettmessig støtte fra det offentlige.

De to er i femtiårene, og flere svenske medier har fått oppgitt at det dreier seg om et søskenpar. Utbetalingene skulle brukes til personlig assistanse, en ordning som er ment for funksjonshemmede personer som trenger hjelp til grunnleggende behov minst 20 timer i uka. Beløpet som er utbetalt, tilsvarer over 17 millioner norske kroner.

De to ble pågrepet på to ulike steder i Ångermanland i Norrland tirsdag. 15 politimenn deltok i aksjonen, og det ble også gjort husransakelser på begge adresser. Politiet leter spesielt etter digitale beviser på PC-er og mobiltelefoner.

Politiets informasjonssjef Börje Öhman opplyser til Dagens Nyheter at det er mistanke om at svindelen har pågått i om lag 15 år.

Saken ble politianmeldt av svenske Försäkringskassan for nesten ett år siden, samtidig som myndighetene stanset utbetalingene til de to mistenkte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.