*Nettavisen* Nyheter.

To pågrepet på pakistansk passasjerfly på Stansted

A Pakistan International Airlines is surrounded by emergency vehicles on the tarmac at Stansted Airport Foto: Paul Hackett (Reuters)

De to mennene forsøkte ifølge medpassasjerer å ta seg inn i cockpiten flere ganger.

24.05.13 21:01

London (NTB-Reuters-DPA): Det ble slått alarm fredag ettermiddag om at noe pågikk i flyet fra Pakistan International Airlines (PIA), som var på vei fra Lahore til Manchester.

Et britisk jagerfly ble sendt på vingene da flyet nærmet seg Manchester for å forsøke å finne ut hva som foregikk.

Samtidig ble Boeing 777-flyet, med 297 passasjerer om bord, omdirigert til Stansted-flyplassen utenfor London, som har bedre kapasitet til å håndtere krisesituasjoner.

De to pågrepne, to menn på 30 og 41 år som begge er britiske statsborgere, er siktet for å ha satt flyets sikkerhet i fare. En polititalsmann opplyser at politiet ikke betrakter dette som en terrorsak, men etterforsker den som en kriminalsak.

Talsmannen sier videre at PIA-flyet vil bli nøye gjennomsøkt, men at det så langt ikke er funnet noe mistenkelig.

Konfrontasjon
Medpassasjerer forteller at det oppsto en konfrontasjon mellom kabinbesetningen og to mannlige passasjerer.

- Kabinbesetningen fortalte oss at de to mennene flere ganger hadde forsøkt å ta seg inn i cockpiten, sier Umari Nauman, som var om bord i flyet, til Sky News.

- Da de ble bedt om å la være, oppsto det en krangel, og det ble framsagt flere trusler, sier Nauman.

Ifølge den pakistanske avisen Express News skal det ha blitt sagt at det var eksplosiver om bord, men det er ikke bekreftet.

En annen passasjer, Shaid Yaqoob, sier til Express News at en av de to mennene havnet i håndgemeng med besetningen. Han forteller videre at alt gikk rolig for seg da flyet hadde landet og politiet kom for å pågripe de to.

- De ble bare bedt om å bli med politiet, som kom om bord. De fikk på seg håndjern og ble deretter ført bort, sier han.

Ingen skadd
Ingen kom til skade, og flyet landet trygt på Stansted flyplass øst for London, der det ble parkert på et avsidesliggende område. Etter at politiet hadde tatt med seg de to pågrepne, fikk de øvrige passasjerene forlate flyet.

- Etter landingen sa piloten over høyttaleranlegget at de hadde mottatt en slags trussel fra en eller annen. Det var derfor han landet på Stansted, sa en passasjer som bare presenterte seg som Munsif til britisk fjernsyn.

Økt beredskap
At kampfly blir sendt på vingene for å eskortere passasjerfly, er en relativt sjelden hendelse i europeisk luftrom.

- Når kampfly som står klare til oppdrag blir sendt på vingene, er det ofte som reaksjon på et signal som er sendt ut. Hensikten er å finne ut hva som egentlig skjer, sa det britiske forsvarsdepartementets talsmann.

Politiet og sikkerhetstjenestene i Storbritannia har økt beredskapen etter at en soldat ble drept i bydelen Woolwich sør i London onsdag. Myndighetene er på vakt mot alt som kan ligne på en terrorhandling. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag