To personer fryktet druknet ved Mandal

Redningsmannskaper leter etter to danske statsborgere som skal ha druknet etter at en båt med seks personer havarerte ved Mandal i Vest-Agder onsdag kveld.

19.08.10 07:14

Politiet fikk melding om ulykken klokken 22.48. To av de seks danskene på båten klarte å ta seg i land der en av dem fikk varslet AMK-sentralen.

- En mann som var på båten meldte at båten hadde gått ned ved Skjernøya. Han sa det var seks personer i båten, og at to av dem havnet i sjøen, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til NTB.

De to øvrige ble av politiet natt til torsdag omtalt som savnet, fordi man ikke visste hvor de var. Men politiet mente at de kunne ha klart å ta seg opp på en holme i nærheten.

Ved 1.30-tiden natt til torsdag var situasjonen fortsatt uklar.

- Vi leter utover natten med redningshelikopter, og Danmark har tilbudt å sende et redningshelikopter fra Ålborg. I tillegg har vi redningsskøyter og båter som leter i området sør og sørøst rundt øyene utenfor Mandal, sier pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS).

Det var natt til torsdag en del vind i området.

- Det blåser frisk bris til liten kuling. Danskene hadde lagt ut i en åpen 15-16 fot jolle på fisketur og ble tatt av brottsjø, sier Knudsen.

Ifølge opplysninger fra den ene av de to danskene som kom seg i land, hadde de seks ikke med seg redningsvester på fisketuren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.