Følget de var en del av besto av to guider og fem utenlandske turister. Turen ble gjennomført i regi av russiske turistselskapet Arctic Travel Company Grumant.

Sysselmannen jobber nå med å varsle pårørende, men kan foreløpig ikke gi mer informasjon om alder og kjønn på de omkomne.

Det var VG som først meldte i 15-tiden torsdag at det hadde gått ras i den russiske gruvebyen Barentsburg på Svalbard.

- Det er to personer som er savnet i området Fridtjovbreen, sa kommunikasjonssjef Terje Carlsen hos Sysselmannen i Svalbard til Nettavisen i 15-tiden.

Fritjovbreen ligger sør for Barentsburg, 4-5 mil fra Longyearbyen.

Gruveby

Turistkontoret i Barentsburg skal ha fått beskjed om at to grupper var ute på breen torsdag, skriver Dagbladet. Informasjonen går ut på at to personer skal ligge under snøen.

Barentsburg er en russisk gruveby på Spitsbergen på Svalbard. I 2011 var det om lag 435 innbyggere i byen, de fleste av dem russere og ukrainere.

Ambulansefly

Sysselmannen fikk melding om hendelsen klokka 14.50 torsdag og har sendt ut helikopter med mannskaper og lavinehund.

– I tillegg er det tre scootere på vei fra Longyearbyen med skredeksperter og frivillige fra Røde Kors, sa Carlsen til NTB.

- Vi vet ikke med sikkerhet om det har gått et ras, understreket Carlsen.

UNN har også i løpet av ettermiddagen sendt et ambulansefly til området.

- Jeg kan bekrefte at ambulansefly fra Tromsø er på vei, skrev Carlsen i en SMS til Nettavisen, klokken 17.08.

Ifølge yr.no er det liten kuling i området, men vinden er ventet å roe seg i løpet av kvelden. Varsom.no opplyser om moderat skredfare i området.

Fritjovfbreen er et område der det går skutertraseer, og der det ferdes folk på ski. Sysselmannen har så langt ingen informasjon om nasjonaliteten til de to savnede.