Onsdag ble ytterligere en person pågrepet for bortføringen på Tolga. To personer er nå pågrepet. Den ene personen ble fremstilt for fengsling onsdag.

Den ene pågrepne, meldte seg selv for politiet tirsdag. Han samtykket onsdag til varetektsfengsling i fire uker. Hans forsvarer, Harald Grape, sier til NTB at han erkjenner å ha frihetsberøvet 20-åringen på Tolga natt til søndag.

- Jeg kan bekrefte at det er fengslingsmøte på Hamar klokka 13. Min klient meldte seg frivillig i går, sier hans forsvarer Harald Grape til Arbeidets Rett/Østlendingen.

Politiet opplyser i en pressemelding at personen ble avhørt og pågrepet tirsdag, og at han altså fremstilles for varetekt onsdag ettermiddag.

- Politiet etterforsker fremdeles saken med full styrke og ser ikke bort fra at det kommer flere pågripelser, opplyser politiet.

Ringte politi under kidnapping

Politiet har de siste dagene lett etter to gjerningspersoner, etter kidnappingen på Tolga. En av hypotesene som politiet jobber ut ifra, er at offeret hadde gjeld til et kriminelt miljø, og at denne gjelden settes i sammenheng med kidnappingen.

Mannen i 20-årene ble bortført fra sitt hjem natt til søndag, mens foreldrene var til stede. Politiet ble oppringt mens kidnapperne ennå var i boligen.

Les egen sak fra søndag: Slo kidnappingsalarm etter voldshendelse i Tolga - skal ha kommet til rette

– Vi hørte lyder av at det skjedde ting i bakgrunnen og skjønte raskt at vi måtte reise dit fordi de trengte hjelp. Da var det fremdeles en pågående situasjon. Det var en kort oppringning før det plutselig ble lagt på, sa operasjonsleder Sidsel Svarstad i Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

Ikke alvorlig skadd

20-åringen hadde status som bortført, til han dukket opp på Gardermoen søndag kveld. Han tok da kontakt med togpersonalet. Les egen sak: Vy: Bortført 20-åring dukket opp på tog på Gardermoen.

20-åringen ble skutt av gjerningspersonene, men ble ikke alvorlig skadd.

I følge Hamar Arbeiderblad kjørte kidnapperne av veien under flukten, hvorpå de skal ha fortsatt til fots og deretter fått tak i taxi.

Dukket opp hos bonde

Gårdbruker Hans Håkon Westlund (63) bekrefter onsdag til Østlendingen at den etterlyste fluktbilen dukket opp midt mellom potetlageret og garasjen hans i Stor-Elvdal.

Han sier han ikke vet nøyaktig hva som skjedde på gården.

– Det har vi ikke oversikt over. Men de ettersøkte har kjørt ut av veien og kjørt over jordet i 100–150 meter og svingt opp på gårdsvegen og parkert bilen på slik avstand at den var umulig å få øye på fra hovedhuset, sier han.

Politiet aksjonerte ifølge bonden på gården etter funnet av bilen, på jakt etter spor. De har så langt ikke bekreftet dette overfor avisen.