RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To personer pågrepet etter trippeldrap i Uddevalla

Politiets teknikere arbeider på stedet der tre personer ble funnet drept lørdag morgen.
Politiets teknikere arbeider på stedet der tre personer ble funnet drept lørdag morgen. Foto: BjÖrn Larsson Rosvall / Tt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
To personer er pågrepet i forbindelse med trippeldrapet i Uddevalla, opplyser svensk politi.

De er født i 1992 og 1993 og er begge fra Uddevalla. De er kjent av politiet fra før og tidligere straffedømt. Hvilken relasjon de har til ofrene eller mulig motiv for trippeldrapet vil ikke politiet si noe om.

De er pågrepet for drapet basert på skjellig grunn til mistanke, den sterkeste mistankegraden. Begge er blitt avhørt, og mistanken mot dem opprettholdes, sier etterforskningsleder Daniel Edsbagge.

– Etterforskningen er i fortsatt i innledningsfasen, og jeg vet ikke hva som kommer ut av de videre undersøkelsene. Vi har teorier, men for ikke å ødelegge noe, så tør jeg ikke å si noe mer i denne fasen, sier Edsbagge.

Mandag er det planlagt nye avhør.

Stor politiaksjon

En 18 år gammel kvinne og to menn på 21 og 22 år ble funnet drept ved en parkeringsplass ved sykehuset i Uddevalla lørdag morgen.

Søndag ettermiddag gikk tungt bevæpnet politi gikk til aksjon i et boligområde i byen, som ligger sørvest i Sverige. Pågripelsene ble gjort med en halvtimes mellomrom, skriver Aftonbladet. Et 20-tall polititjenestemenn skal ha deltatt i aksjonen.

– Pågripelsene skjer som følge av det spaningsarbeidet som er blitt gjort siden drapene skjedde, sier polititalsmann Christer Fuxborg til Expressen.

Funnet av jogger

En jogger oppdaget det ene drapsofferet i en bil like før klokka 7 lørdag morgen. De to andre ble funnet døde på gaten utenfor.

Drapene skal ha funnet sted mellom klokka 1 og 1.30 natt til lørdag.

Politiet har blant annet analysert ofrenes mobiltelefoner for å finne ut hvem de snakket med og hvor de befant seg i timene før drapet. De er også interessert i en moped som ble observert i nærheten av åstedet mellom klokka 1 og 2 natt til lørdag.

Flere naboer har fortalt at de hørte høylytt bråk, kraftige smell og et kjøretøy som forsvant i all hast i løpet av natten.

Kjenning av politiet

Venner og bekjente av de døde har opplyst at ett av ofrene var 21-åringen Alaa Farraj.

Familien hans avviser rykter om at han og den drepte 22-åringen tilhørte en kriminell gjeng. Begge er imidlertid tidligere dømt for grov mishandling. Farraj er også dømt for narkotikakriminalitet, brudd på våpenloven og trusler mot offentlig tjenestemann.

Lik Nettavisen og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere