RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To personer pågrepet i australsk antiterroraksjon

Den selvutnevnte sjeiken Man Haron Monis tok 17 gisler på en kafé i Sydney i forrige uke. Foto: Skjermdump (Sydney Morning Herald)
Den selvutnevnte sjeiken Man Haron Monis tok 17 gisler på en kafé i Sydney i forrige uke. Foto: Skjermdump (Sydney Morning Herald)
Sist oppdatert:
Australsk antiterrorpoliti har pågrepet to menn i Sydney. Den ene hadde dokumenter tilknyttet et planlagt angrep mot regjeringsmål, ifølge politiet.

De to mennene ble pågrepet tirsdag. Den ene, en 20-åring, er siktet for å «være i besittelse av dokumenter som er designert til å legge til rette for terrorangrep». Den andre, en 21-åring, er siktet for å ha brutt et besøksforbud.

Pågripelsene kommer i kjølvannet av statsminister Tony Abbotts oppfordring tirsdag om at publikum må være på vakt når de nå går inn i juletida.

– Jeg understreker at beredskapsnivået holdes høyt, noe som innebærer at det er en risiko for nye terrorangrep. Australsk etterretning har plukket opp en økende mengde terrorsnakk i etterkant av hendelsen i forrige uke, sa Abbott.

Tre personer ble drept da den selvutnevnte sjeiken Man Haron Monis tok 17 gisler på en kafé i Sydney i forrige uke. Gisseltakeren var blant de drepte.

Les også: Selvutnevnt muslimsk leder er gisseltaker

Les også: Fem gisler har klart å rømme

I juleferien vil det blant annet bli styrket vakthold rundt havneområdet i Sydney, der blant annet operahuset står. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere