*Nettavisen* Nyheter.

To personer pågrepet med luftgevær

Flere politi- og hundetjenester rykket ut ved 20.00-tiden lørdag etter melding om væpnet person. Foto: BJØRNAR HAGEN VIKA

Politiet Telemark pågrep lørdag kveld to menn som viftet med luftgevær. Flere følte seg truet av mennene. Store politistyrker rykket ut til Bø i Telemark etter melding om en væpnet person.

04.07.15 23:35

Telemarksavisa: Det var ved 20.00-tiden at flere politi- og hundepatruljer rykket ut til Sanda camping i Bø, etter melding om en væpnet person.

Ifølge TAs journalist på stedet skal det være snakk om syv politibiler og et politihelikopter.

– Det pågår et søk etter person som er observert med et våpen eller gevær i området ved Sanda camping, melder operasjonsleder Terje Pedersen ved Telemark politidistrikt, like etter klokken 20.00 lørdag kveld.

– Vedkommende holdt et gevær ut av vinduet på en bil mens den passerte campingplassen, sier operasjonslederen til TA.

Ifølge øyenvitner som har vært i kontakt med politiet skal de ha oppfattet det som skremmende da en person siktet med et luftvåpen mot campingplassen.

To personer tatt

Like før klokken ni bekrefter Pedersen overfor TA at to personer har blitt pågrepet mistenkt i saken.

– Vi har nå kontroll på to personer som det er grunn til å tro har noe med denne meldingen å gjøre. Det er også tatt beslag i et luftvåpen, forteller operasjonslederen til TA.

– Det er pågrepet to personer som bort i mot er 100 prosent bekrefet at er de vi har letet etter, forteller politiets innsatsleder på stedet, Bård Fjermestad til TAs journalist på stedet.

De to personene vil bli tatt med til politistasjonen i Skien, hvor de vil bli avhørt av politiet.

– De to er i avhør i kveld. Mennene er siktet for trusler. Selv om det var luftgevær, har personene som har sett dem, opplevd situasjonen som skremmende, sier operasjonsleder Terje Pedersen i Telemark politidistrikt til NTB ved 22.30-tiden lørdag.

En av mennene er i 20-årene, mens den andre er i 30-årene. Politiet ønsker ikke å meddele om dette skal være kjenninger av politiet.

– Udramatisk

Ifølge innsatslederen ble mennene pågrepet en drøy halvtime etter at de mottok melding om observasjonen. Mye fordi flere patruljer var i nærheten etter en togulykke ved en campingplass i Sauherad.

– Pågripelsen var helt udramatisk. Så langt er det luftvåpen som er beslaglagt, informerer Fjermestad til TA.

– Det er grunn til å tro at de forsto at politiet var etter de, da de ble pågrepet i skogen, tilføyer innsatslederen.

– Skremmende

Tidligere denne uken kunne TA melde om en omfattende aksjon et annet sted i Midt-Telemark hvor det ble gjort funn av dynamitt og andre våpen. Men det er ikke kjent om disse to sakene har en sammenheng.

- Det har jeg ikke grunnlag for å mene noe om, avslutter operasjonslederen.

Les flere saker fra Telemarksavisa her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.