Gå til sidens hovedinnhold

To personer skutt på Skøyenåsen T-banestasjon i Oslo

En person er alvorlig skadd.

Politiet bekrefter overfor Avisa Oslo at gjerningspersonen har blitt pågrepet, og at vedkommende handlet alene.

- Det er gjerningspersonen. Alle opplysningene vi har innhentet tyder på at det er en gjerningsperson, og vi har nå pågrepet han. Vi er fortsatt på stedet og vi er tidlig i etterforskningen. Vi utelukker ikke flere pågripelser, men per nå tror vi at vi har tatt rett mann, og at han handlet alene, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til Avisa Oslo, like før klokken 22.30.

- Dette var åpenbart en meget dramatisk situasjonen. Vi finner to personer som er hardt skadd og begge er transport til sykehus. Vi kommer til å ha en bred etterforskning. Dette er en alvorlig hendelse, og vi er interessert i informasjon fra publikum, sier innsatsleder Thomas Broberg like før klokken 23.00.

Han fortalte videre at politiet sitter på noe informasjon om foranledningen.

- Vi har noen hypoteser som vi velger å ikke gå ut med, var hans klare beskjed til pressen.

Broberg kunne imidlertid bekrefte at politiet fortsatt søker etter gjerningsvåpenet.

Gjerningspersonen skal være i midten av 30-årene, og de to fornærmede i saken er mellom 18-20 år, ifølge Avisa Oslo.

Broberg poengterte også at skyteepisoden var dramatisk for flere av vitnene. Politiet har derfor en klar oppfordring til de som var i nærheten.

- Det var mange personer i nærheten da skytehendelsen skjedde. Det er helt naturlig å oppfatte denne situasjonen som svært dramatisk. Politi og helse har vært i kontakt med mange, men det kan være behov for ytterligere oppfølging for enkelte. De bes kontakte legevakt, tlf. 116117, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Det var tidligere i kveld, nærmere bestemt klokken 20.15, at politiet fikk inn melding om skudd på T-banestasjonen som ligger øst i Oslo.

- Oslo. Nødetatene er på Skøyenåsen t-bane etter melding om skudd. Vi har ikke anledning til å besvare media pr.nå, skriver politiet på Twitter.

– Vi fikk melding klokken 20.15 at det ble skutt inne på Skøyenåsen T-bane. Fant en person som var skutt og kort tid etter det funnet en person til. Det er to fornærmede i saken, og situasjonen er svært uoversiktlig, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til Nettavisen.

- Vi har startet en bred etterforskning i saken, ved å sikre åstedet, gjennomføre avhør og sikre evt. bevis i saken. Vi har fortsatt ett stort søk i området etter involverte parter, skriver Oslo-politiet klokken 21.30 på Twitter.

- Skutt ombord på T-banen

Ifølge Avisa Oslo er en av de fornærmede alvorlig skadd, mens den andre er lettere skadd. De to fornærmede har blitt kjørt til Ullevål sykehus.

Avisa Oslo har snakket med et vitne som forteller at en av disse to ble skutt ombord på T-banen, og at vedkommende ble skutt i overkroppen. Ifølge vitnet skal gjerningsmannen være skalla, ha hatt hvit caps og tatoveringer.

Se politihelikopteret på vei til åstedet, like etter at politiet fikk melding om hendelsen.

Flere øyenvitner sier til Aftenposten at en mann løp langs T-banesporet, hoppet over et gjerde og løp videre i retning sentrum. Han skal ha vært kledd i en mørk shorts og mørk jakke og hadde tatoverte bein. Vitnene forteller også at han lukket jakken, som for å skjule noe.

Flere som gråter

En rekke ambulanser er også på plass, og politiet er tungt bevæpnet i søket etter en eller flere gjerningspersoner.

Avisa Oslos reporter på stedet forteller at det er flere ambulansemedarbeidere som er i samtale med flere, som gråter og holder rundt hverandre. På stasjonen står det et forlatt tog og politiet har sperret av området.

Stans i trafikken

Sporveien meldte at det var stans i trafikken i begge retninger ved T-banestasjonen på grunn av hendelsen.

- Trafikken skal begynne å gå som normalt om rundt en time, opplyser pressekontakt Thomas Ege i Sporveien til Avisa Oslo, like før klokken 21.30 søndag kveld.

Årsaken var at politiet skulle undersøke vogna.

Klokken 22.34 opplyste Sporveien at det har blitt satt inn buss for bane.

- Linje 3 Mortensrud: Da er det iverksatt buss for bane fra Hellerud retning Mortensrud.