RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To personer var innestengt i gruve i Sverige etter eksplosjon


Eksteriørbilde av Kristinebergsbruvan hvor to personer sitter innesperret 1200 meter under bakken (ARKIVFOTO).
Eksteriørbilde av Kristinebergsbruvan hvor to personer sitter innesperret 1200 meter under bakken (ARKIVFOTO). Foto: Erland Segerstedt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Var innestengt 1200 meter under bakken.

To personer er reddet ut etter at de var innesperret i en gruve i Sverige lørdag. Det var Aftonbladet som meldte om en eksplosjon som gjorde at gruvearbeiderne ble innesperret.

23 gruvearbeidere skal ha kommet seg i sikkerhet etter esplosjonen. Det skal ha vært totalt 25 personer i gruven da det eksploderte.

Hendelsen skal ha skjedd i Kristinebergsgruvan i Lycksele i Nord-Sverige, melder avisen. Eksplosjonen skal ha skjedd rundt klokken 13.00, skriver Västerbottens-Kuriren.

Én av de som var innesperret skal også være skadd.

– Det er en eksplosjon som ha vært hørt 1200 meter under bakken. En av de som er innesperret skal være skadd, men vi vet ikke hvor alvorlig, sier vakthavende befal Kenneth Jonsson i politiet i Västerbotten til Aftonbladet.

Det er ennå usikkert hva som er årsaken til eksplosjonen, men den svenske avisen skriver at den skal ha skjedd ved eller i en lastebil. Den skal også ha tatt fyr, men flammene skal være slukket.

– Nå jobber vi med å få ut røyken, så må vi finne ut hvordan vi skal få opp de gjenværende i gruven, sier Jonsson.

Ifølge Västerbottens-Kuriren er hjelpemannskaper på plass og jobber på spreng med å få ut de to som er innesperret. Ifølge avisen er det to redningsteam på plass.

Redningsmannskapene skal også ha fått kontakt med de to som var innesperret i gruven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere