RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To radiotunger

Sist oppdatert:
Eierne av Kanal 4 taler med to tunger. Slikt kan det bli mye radio av, men det skurrer i ørene.

Sjefredaktør Gunnar Flikke i Adresseavisen og flere andre profilerte redaktører i avisene på det opprinnelige eierlaget i Kanal 4, har uttrykt skepsis over at TV 2 har overtatt aksjemajoriteten i selskapet.

De frykter overkjøring fra TV 2s side, og de ser for seg den samme selvopptatt Oslo-dominansen som man finner i andre riksdekkende medier.

Slike synspunkter er naturlige når man i søknaden vektla distriktsprofil basert på et spredd eierskap av mange tradisjonsrike aviser, som alle har behov for å fornye seg i en elektronisk tidsalder.

TV 2s inntreden med brask og bram på eiersiden rimer rett og slett ikke helt med konsesjonssøknaden. Men Flikke & co taler med to tunger når de målbærer sin skepsis overfor TV 2. Ifølge direktør Hans Erik Matre i Schibsted har Kanal 4 selv tatt kontakt med TV 2 for å få til en slagkraftig mediekonstellasjon.

Det er ikke vanskelig å forstå bakgrunnen. Et operativt P4 med P5-konsesjon blir en brysom konkurrent for nykommeren. I tillegg satser Scandinavian Broadcasting Systems friskt på Radio 1, som i årevis har tapt store penger.

I dagens marked er det rett og slett ikke annonsekroner nok til å holde liv i alle tre, i alle fall ikke med de ambisjonene man har flagget for å få konsesjonen. Markedet for radioreklame er på mellom 350 og 400 millioner kroner. P4s kostnader lå på nesten 200 millioner kroner i fjor.

Kanal 4 har tatt mål av seg til å lage bedre radio, og skal i tillegg dekke inn konsesjonsavgiften på 160 millioner kroner over en tiårs periode. Allerede i januar advarte Propaganda mot at dette regnestykket ikke går opp.

Derfor har Kanal 4-eierne, som opprinnelig fikk konsesjonen, tatt kontakt med TV 2 for å få den nødvendige drahjelpen i konkurransen med P4. Vi skal ikke påstå at det har vært avtalt spill, men det skurrer i alle fall i ørene når redaktørene uttrykker sin skepsis til Valebrokk.

De har selv bedt om Valebrokks hjelp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere