Gå til sidens hovedinnhold

To ran på fem timer

To kiosker på Majorstuen ble ranet i løpet av fem timer.

KIRKEVEIEN/VALKYRIEGATA: I løpet av fem timer måtte politiet rykke ut til to kiosker på Majorstuen.

Truet med håndvåpen

Like etter klokken seks i går kveld fikk politiet melding om et ransforsøk på Seven Eleven i Kirkeveien, på Vinkelplassen.

– En mannsperson kom inn i kiosken cirka klokken 18:10. Kvinnen som jobbet i butikken har forklart at hun ble truet med noe hun oppfattet som et håndvåpen. Hvorvidt dette stemmer er foreløpig uvisst, sier politiførstebetjent Øyvind Matre ved etterforskningsavsnittet ved Majorstuen politistasjon.

To kvinner skal ha vært vitne til ransforsøket.

– Vi ønsker at disse kvinnene tar kontakt med oss så snart som mulig, sier Matre.

Kan være samme person

Klokken hadde såvidt rundet elleve da politiet på nytt fikk melding om et ran på Majorstuen, denne gang på Narvesen i Valkyriegata - kun hundre meter unna kiosken som hadde blitt forsøkt ranet tidligere på kvelden.

– I denne saken ble betjeningen truet med kniv, forteller Matre.

I mellom de to ransepisodene på Majorstuen, ble en tredje kiosk ranet i Storgata.

– Ser dere dette i sammenheng?

– Når det gjelder de to ranene på Majorstuen er det ikke noe som tyder på at det er en sammenheng, hverken med tanke på modus eller klesdrakt. Vi ser visse likheter mellom ranet i Storgata og ransforsøket i Kirkeveien, og er nå i kontakt med etterforskningsavsnittet på Grønland for å se om det kan være samme gjerningsmann, forteller Matre.

Ulik klesdrakt

Gjerningsmannen bak ransforsøket på Seven Eleven hadde på seg sort jakke med hette over hodet, grønnaktig bukse, et sort skjerf og mørke sko.

Knivraneren på Narvesen i Valkyriegata hadde på seg hvit jakke og finlandshette.

Politiførstebetjent Matre siier at politiet gjerne vil komme i kontakt med vitner som har gjort observasjoner før, under eller i etterkant av ransepisodene.

Dersom du vet noe kan du kontakte Majorstuen politistasjon på telefon 22 66 85 84.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant