RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To seire fra Toppserien

Sist oppdatert:
Matchball nummer 1 spilles på Valle kl 13.00 i dag. Vinner damelaget sine to siste kamper, har Vålerenga både herre- og damelag i eliteserien neste år. Møt opp!

Det blir en høydramatisk og nervepirrende sesongavslutning i damenes 1. divisjon. Med to kamper igjen, kan Vålerenga avgjøre alt selv og sikre opprykk til Toppserien. Sandviken er allerede seriemester, men bak er det åpent om 2. plassen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Vil vinne mest mulig

Pr. i dag har Medkila to poengs forsprang på Fortuna og VIF. Ålseund-damene innehar for øyeblikket 3. plassen på grunn av bedre målforskjell enn Vålerenga. Men Vålerenga møter Fortuna allerede på søndag, og avslutter sesongen mot Medkila i Harstad. Det betyr at VIF-damene, som rykket opp fra 2. divisjon i fjor, kan havne rekordraskt på Norges øverste nivå.

- Vår målsetting for inneværende sesong er å etablere oss i 1.divisjon. Ambisjonen om opprykk til Toppserien ligger noe lenger fram i tid. Når det er sagt har vi alltid et ønske om å gjøre gode prestasjoner og det betyr at vi ønsker å vinne flest mulig fotballkamper. Om våre prestasjoner i årets to siste kamper er godt nok for opprykk vil jo vise seg i løpet av kort tid, sier spillende trener, Cecilie Berg-Hansen.

Tar laget steget opp, vil det innebære en del konsekvenser både sportslig og administrativt.

- Jeg stoler på at vi er i gode hender i VIF. Spillerne og trenerteamet er veldig stolte av å være en del av klubben Vålerenga, sier Berg-Hansen.

Har nådd målsettingen

Forrige oppgjør mellom Fortuna og Vålerenga endte med 2-2 og poengdeling på Color Line stadion.

- Fortuna Ålesund er et veldig godt lag. De spiller underholdende fotball og har enkeltspillere som kan avgjøre kamper på egenhånd. Vi har også stor respekt for Fortunas moral og tæl, og gleder oss til et spennende oppgjør på søndag, sier Berg-Hansen.

Dette er sesongens siste mulighet til å se VIF-damene på hjemmebane. Laget har uansett utfall av de to siste kampene gjort en historisk god sesong. Hittil er Vålerengas beste prestasjon på damesiden 7. plassen i 1. divisjon fra 2001. VIF ble riktig nok nummer to i 1. divisjon året før, men det var før 1. divisjon ble landsdekkende.

- Vi er fornøyd med gjennomføringen av årets sesong, og har allerede nådd årets målsetting, som var 5. plass. Jeg synes at det var et realistisk og samtidig høyt mål for oss. At vi er med å skape spenning rundt opprykket til Toppserien er vanvittig morsomt, men vi skal ikke glemme at vi er nyopprykket fra 2.divisjon. Forventningene har lett for å skrus opp når man lykkes, men vi har fortsatt en lang vei å gå når det gjelder å beherske den måten vi ønsker å spille fotball på. Laget har hatt god utvikling spillemessig gjennom hele sesongen, og vi har et sterkt ønske om å videreutvikle spillesystem og spillestil, sier Berg-Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere