To siktet etter drap i Tromsø

Foto: Jørn Normann Pedersen (Nordlys)

Mann i 60-årene funnet død i Tromsø.

04.08.14 13:52

Like etter klokka 09.30 tirsdag morgen opplyste politiet på Twitter at en mann i 60-årene er funnet død i et bolighus i Tromsø. Dødsfallet ble beskrevet som mistenkelig.

Klokken 11.05 opplyste Troms politidistrikt i pressemelding at det har blitt iverksatt drapsetterforskning etter at en person i 60-årene ble funnet død i en leilighet på Tromsøya tirsdag morgen.

«To personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Dette dreier seg om en mann og en kvinne. Politiet er i en innledende fase av etterforskningen og kan av hensyn til dette ikke gå ut med ytterligere opplysninger i saken», står det videre i pressemeldingen.

Udramatiske pågripelser
Politioverbetjent Morten Pettersen i Troms politidistrikt sier til NTB at politiet betegnet med en gang dødsfallet som mistenkelig.

- Vi mottok melding fra AMK klokka 8.33 om at en person lå skadd i en leilighet på Tromsøya. På bakgrunn av funn på stedet og den taktiske etterforskningen, pågrep vi to personer. Pågripelsene gikk helt rolig for seg. Av hensyn til etterforskningen kan vi foreløpig ikke gå ut med mer informasjon om verken den døde eller de pågrepne, sier Pettersen.

Tips eller bilder? Kontakt Nettavisens journalist her!

Kartlegger
Politiet forsøker på formiddagen julaften å kartlegge hendelsesforløpet. Om det er brukt noe våpen i forbindelse med dødsfallet, vil ikke politiet opplyse om.

- Foreløpig har vi verken kommet i gang med noe avhør eller foretatt noen ordentlig åstedsundersøkelse, sier Pettersen i 11-tiden.

Han forteller at det ennå ikke er kjent om det var vitner til hendelsen, bortsett fra mannen og kvinnen som er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jan-morten Bjørnbakk

Rundspørring
- Vi er ute og gjør en rundspørring i hele naboområder for å kartlegge om det har vært vitner til hendelsen, eller om det er personer som har hørt eller sett noe som er av interesse for saken, sier politioverbetjenten.

Han forteller at ingen av de to siktede er skadd.

- Politiet tar sikte på å få avhørt de to siktede i løpet av dagen i dag. Det jobbes med å få oppnevnt forsvarere for dem, men det er jo ikke så enkelt på julaften, sier Pettersen.

Person pågrepet
Det var lokalavisen Nordlys som første omtalte dødsfallet.

- Vi har pågrepet en person og tatt hånd om et vitne, sa innsatsleder Jørgen Ahlquist til Nordlys på stedet.

På daværende tidspunkt var kun mannen pågrepet i forbindelse dødsfallet, mens kvinnen hadde status som vitne i saken.

Nordlys rapporterte om stort politioppbud på stedet, i tillegg til at flere ambulanser har vært der.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jørn Normann Pedersen

Vold
Etter det Nordlys erfarer gikk den første meldingen ut på at det var utøvd vold mot en person i huset.

- Vi påtraff disse personene da vi kom til stedet, og da ble også mannen i 60-årene funnet død, sier Ahlquist til Nordlys.

Til NRK bekrefter politiet at det er utøvd vold.

- Det har vært utøvd vold inne i huset, og vi har sendt kriminalteknikere dit. Jeg kan også bekrefte at en person er pågrepet, sa innsatsleder Jørgen Ahlquist til kanalen.

Les flere saker fra Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.