To sivile funnet drept etter nordkoreansk angrep

Foto: AFP PHOTO/JAY DIRECTO

Ytterligere to personer er funnet drept etter at Nord-Korea skjøt mot Sør-Korea. Nå sender USA et krigsskip.

24.11.10 21:31

Kystvakten i Sør-Korea opplyser at to sivile er funnet drept etter at Nord-Korea skjøt mot øya Yenpyeong i Gulehavet tirsdag, melder Sky News.

De to skal være bygningsarbeidere i 60-årene. Det totale antallet drepte etter artilleriangrepet er dermed oppe i fire. Fra før er det kjent at to marinesoldater er drept. Antallet skadde etter angrepet er 18.

Sender atomdrevet krigsskip
USAs president Barack Obama har lovet å stå skulder ved skulder med Sør-Korea. De to landene vil nå svare på angrepet med nye militærøvelser. Onsdag er det amerikanske atomdrevne krigsskipet «USS George Washington» på vei til Sør-Korea med 75 kampfly om bord og et mannskap på 6000. Skipet forlot marinebasen sør for Tokyo og skal delta i en felles øvelse med Sør-Korea søndag til onsdag, opplyste myndighetene i Seoul ifølge Reuters.

Les også: Sør-Koreas president advarer

Les også: - En krig vil i så fall ende med ragnarok

Les også: Krigshandlingene gir investorene skrekk

Enige om felles militærøvelser
I en telefonsamtale med Sør-Koreas president Lee Myung-bak tirsdag ble de to enige om å arrangere en felles militærøvelse i løpet av de kommende dagene.

USA og Sør-Korea er også blitt enige om å koordinere enhver reaksjon etter angrepet, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

- Vi ønsker å sikre oss at alle parter i regionen erkjenner at dette er en alvorlig og vedvarende trussel som krever handling, sa han ifølge NTB.

Sør-Korea svarte på angrepet tirsdag. FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier angrepet er en av de mest alvorlige siden Koreakrigen tok slutt i 1953.

Advarer nabolandet
Sør-Koreas president, Lee Myung-bak, har advart nabolandet på det sterkeste.

- Jeg tror en enorm gjengjeldelse er nødvendig for å gjøre Nord-Korea ute av stand til å provosere oss igjen, sa Lee til Sør-Koreas eneste nyhetsbyrå, Yonhap, tirsdag.

Presidenten advarer Nord-Korea mot at landets militære vil slå tilbake med mangedobbelt kraft, dersom de fortsetter sin offensiv.

- Provokasjonen denne gangen kan betraktes som en invasjon av sørkoreansk territorium, sa Lee ifølge BBC News.

Se nyhetsinnslag om tirsdagens angrep på Sky News under.

HTML EMBED

Her kan du se president Obamas uttalelse om angrepet:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag