RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To småbarn bortført

Foto: John Erik Thorbjørnsen/Hadeland
Sist oppdatert:
To menn pågrepet i Sarpsborg. Politiet etterlyser nå barnefaren.

En ett- og en treåring ble ved 10.30-tiden tirsdag bortført på Brandbu på Hadeland av maskerte menn, bekrefter politiet i Vestoppland overfor Nettavisen. Ifølge NRK er det snakk om to jenter.

Mennene skal ha truet til seg barna fra moren og en ansatt i barnevernet.

- Bekymret for barna
- Dette framsto som veldig dramatisk, og vi er selvsagt veldig bekymret for barna, sier påtaleleder Linn Hilde Fosso ved Vestoppland politidistrikt til Nettavisen.

Politiet etterlyser nå barnefaren. Han er mistenkt for å stå i ledtog med de to maskerte mennene som bortførte barna på dramatisk vis, bekrefter Fosso til Oppland Arbeiderblad.

Kan ha flyttet barna
To menn ble pågrepet tirsdag ettermiddag, de ble stoppet i en blå Saab, men barna var ikke i bilen.

Saaben skal ha blitt observert sammen med en svart Volvo stasjonsvogn i Gran sentrum, politiet tror at barna har blitt flyttet over fra Saaben til Volvoen, og ber om tips fra publikum. Ved 18.30-tiden mandag kveld melder politiet om at denne Volvoen nå kan være funnet, men barna var ikke i bilen.

To menn pågrepet
Klokka 13.35 meldte politiet i Østfold at to menn var pågrepet. Mennene ble stoppet i en aktuell svenskregistrert Saab på E6 ved Grålum i Sarpsborg. Det var ingen barn i bilen.

- Selve pågripelsen gikk greit, men det oppstod jo en del trafikkproblemer, sier operasjonsleder Arne Haraldstad i Østfold politidistrikt til SA.no.

Tåregass og elektrosjokkvåpen
Mennene som sto for bortføringen var utstyrt med tåregass og elektrosjokkvåpen. Bortføringen skjedde i forbindelse med et møte der også barnevernet var til stede. Det er ikke meldt at noen ble fysisk skadd i forbindelse med bortføringen.

Etterlyser svenskregistrert bil
Politiet sier to eller tre personer sto bak bortføringen og at de var maskert. Politiet gikk ut og etterlyste en svenskregistrert blå Saab personbil med registreringsnummer BJS 169.

Fosso sier bortføringen synes å bunne i en konflikt med barnevernet. Etter det Nettavisen forstår, har politiet mistanke til nær familie.

Sperringer ved alle grensestasjoner
Politiet varslet nabodistrikter og politiet i naboland om bortføringen. Det ble satt opp sperringer ved alle grensestasjoner inn og ut av landet.

Klokka 13.35 kom altså meldingen om pågripelsen i Sarpsborg. Barna er fortsatt savnet.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere