*Nettavisen* Nyheter.

To soldater drept og ti såret i angrep i Kabul

Kabul, Afghanistan Foto: Google Maps

IS hevder å stå bak angrep i Kabul

29.01.18 07:21

IS hevder å stå bak angrepet mot en militærbase i Afghanistans hovedstad Kabul mandag morgen. Minst to soldater ble drept og ti såret.

Påstanden om at det er ekstremistgruppen som står bak, kommer fra gruppens propagandaorgan Amaq.

– En bombemann sprengte seg selv, og resten av angriperne ble omringet av våre styrker, sier talsmann Dawlat Waziri i det afghanske forsvarsdepartementet drøyt tre timer etter at angrepet startet.

I tillegg til mannen som sprengte seg selv, ble to andre av totalt fem angripere drept, sier Waziri til det tyske nyhetsbyrået DPA noe senere. Han sier en person ble pågrepet, mens den siste fortsatt kjempet mot sikkerhetsstyrkene.

– Det er hørt skudd, men det er rolig nå, sa talsmann Bashir Mujahid i det lokale politiet til TV-stasjonen TOLOnews en stund etter at angrepet startet. Han sier det var flere eksplosjoner og skyting utenfor et militærakademi vest i byen ved mandag morgen.

Waziri sier det ikke var akademiet som ble angrepet. Satellittbilder viser at basen og akademiet ligger svært nær hverandre.

En afghansk offiser som bor i nærheten, sier han hørte minst elleve eksplosjoner, som kan ha kommet fra rakettdrevne granater.

Angrepet kommer bare to dager etter at over 100 personer ble drept og 235 såret i et bombeangrep utført av Taliban. Gruppen hevder også å stå bak angrepet mot Hotel Intercontinental for en uke siden. Der ble 20 personer drept, og den norske forskeren Arne Strand fikk alvorlige fall- og røykskader.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag