*Nettavisen* Nyheter.

To svenske journalister arrestert i Syria

Det er ikke klart hvem som står bak.

25.11.13 19:26

To svenske journalister i 45-årsalderen er tatt til fange i Syria, bekrefter svensk UD. Det er ikke klart hvem som står bak bortføringen.

Utenriksdepartementet sier at de jobber med saken, men at det fortsatt er stor usikkerhet knyttet til situasjonen. Det skal være to menn som er borteført eller pågrepet, og det er ikke kjent hva de to gjorde i Syria.

- Det vi kjenner til er at to menn, begge svenske journalister i 45-årsalderen, skal ha blitt ført bort når de var på reise ut av Syria, sier Lena Tranberg i UD til TT.

Erfarne journalister
Ifølge Expressen skal de to være reporteren Magnus Falkehed og fotografen Niclas Hammarström. Falkehed holder til daglig til i Paris, og har skrevet utenriksreportasjer for flere av de største avisene i Sverige. Hammarström er blant annet kjent for en fotoreportasje fra massakren på Utøya 22. juli 2011.

Personale fra den svenske ambassaden i Damaskus, som for tiden befinner seg på konsulatet i Beirut, undersøker nå saken. Ifølge ambassadør Niklas Kebbon skal ikke de to journalistene ha sagt fra på forhånd at de reiste til det borgerkrigsherjede landet, melder rikskringkasteren SVT.

Stor usikkerhet
- De var på vei ut av Syria da de ble tatt. Det ble sagt å være på lørdag morgen klokken 11, men vi har ingen bekreftelse på dette, sier Ursula Ahlen ved UDs pressekontor.

Det svenske utenriksdepartementet vet ikke hvem som har tatt de to journalistene. De skal ha blitt opplyst om saken søndag, skriver Aftonbladet.

- Vi vet ikke hvem som har gjort dette. Det finnes mange grupper av ulikt slag i Syria. De har ikke blitt med frivillig, sier Tranberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.