*Nettavisen* Nyheter.

To tatt for Australia-branner

Foto: Julian Smith (EPA)

To personer er arrestert i forbindelse med de enorme brannene som har herjet Australia den siste uka, opplyste politiet torsdag.

12.02.09 08:20

De to personene ble observert mens de oppførte seg mistenkelig, men politiet ville ikke si konkret om de er pågrepet for brannstifting, melder NTB.

Over 300 omkomne?
Minst 181 mennesker er bekreftet omkommet i de voldsomme brannene i delstaten Victoria, men det er frykt for at dødstallet kan stige til over 300 etter hvert som forkullede lik blir funnet på branntomtene.

Victorias politisjef Christine Nixon sa tidligere torsdag at det er påvist minst et tilfelle av brannstifting og at det er mistanke om at flere andre branner også er påtent med vilje.

- Vi er sikre på at brannen i Churchill ble påtent med vilje, og vi har informasjon som gjør oss mistenksomme når det gjelder brannen i Marysville, sa hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

21 mennesker mistet livet i Churchill, og det fryktes at så mange som 100 av Marysvilles 500 innbyggere er døde.

5000 hjemløse
I tillegg til alle de drepte og alle de materielle ødeleggelsene er det også 5000 som er hjemløse etter brannene som har herjet landet, melder Reuters. Donasjonene sitter løst blant australske borgere og de som er rammet kan plukke opp det aller nødvendigste på donasjonssentre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag