To tatt for voldtekt

En ung kvinne skal natt til søndag ha blitt voldtatt.

30.08.10 11:39

Jourhavende jurist Lars Brekke hos Salten politidistrikt bekrefter mandag morgen at politiet har motatt en anmeldelse, etter at en voldtekt skal ha funnet sted på Rognan like før midnatt natt til søndag.

- Det stemmer at en ung jente hjemmehørende i indre Salten har anmeldt en voldtekt på Rognan natt til søndag. Vi har to personer sittende i varetekt, sier Lars Brekke hos Salten politidistrikt til Avisa Nordland.

Politibetjent Camilla Lerhaugen ved Fauske lensmannskontor sier til an.no at jenta som skal ha blitt voldtatt er i underkant av 20 år, og at de to guttene er rundt samme alder.

Ellers holder politiet kortene tett til brystet i forhold til hvor de pågrepne guttene er hjemmehørende, eller nærmere om hvor voldtekten skal ha skjedd.

På fest

- Voldtekten skal ha skjedd på en fest, er alt Lerhaugen vil røpe.

Både Lerhaugen og Brekke presiserer ellers at politiet er tidlig i etterforskningen og at de ikke ønsker å gå i detalj.

- Det er Saltdal og Beiarn lensmannskontor som etterforsker saken, med bistand fra Fauske. Den første meldingen om voldtekten kom inn til vår patrulje klokka 23.15 lørdag kveld. En patrulje fra Fauske rykket ut, og fikk siden hjelp av en bil fra Utrykningspolitiet til transport, sier politibetjent Camilla Lerhaugen.

Avhører vitner

Jourhavende Lars Brekke opplyser at den unge jenta ble tatt med til medisinsk undersøkelse på legevakta i Bodø, og at to guttene ble tatt med til Bodø av en politipatrulje som rykket ut til stedet.

Mandag morgen var det avhørt 2-3 personer i saken, og ifølge politiet vil det bli gjort ytterligere avhør i løpet av mandagen.

- Vi jobber nå med å sikre tekniske spor og nye avhør av personer som skal ha vært til stede, sier Brekke.

Les flere saker i Avisa Nordland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Voldtekt

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag