Mandag kveld kjørte en bil med tre personer av veien og havnet i vannet i Moi i Rogaland.

I en pressemelding opplyser politiinspektør Lene Tesdal Tonstad ved Sør-Vest politidistrikt om at to er bekreftet omkommet etter ulykken, og at det er snakk om tre lokale ungdommer i alderen 16 til 18 år som var involvert.

Les også: Politiet: – Gjengkonflikter kan ende med døden

– Per nå har vi ikke oversikt over hendelsesforløpet. Kriminalteknikere og ulykkesgruppen fra Statens vegvesen har vært på åstedet og gjort sine undersøkelser. Vi kan ikke si noe mer om årsaken til ulykken før deres rapporter foreligger. Det er imidlertid på det rene at det var glatt på veien der ulykken skjedde, sier politiinspektøren.

Til VG forteller politiet imidlertid at det ikke er mistanke om rus og understreker at føreren hadde førerkort.

En tredje person var også i bilen, men vedkommende kom seg ut på egenhånd og fikk varslet om ulykken. Gutten er blitt avhørt og skal være fysisk uskadd, men svært preget av det han har vært med på. Det opplyste politiet til Stavanger Aftenblad tirsdag morgen.

Politiet meldte om ulykken klokka 21.15 mandag kveld, og det ble iverksatt en stor redningsinnsats.

Flere nødetater, ambulansehelikopter og redningshelikopter var i sving etter ulykken, og Statens vegvesens ulykkesgruppe, et kriseteam og kriminalteknikere ble også kalt ut.

Det var dykkere fra brannvesenet som fikk de to tenåringene ut av bilen.

Det ble utført livreddende førstehjelp på de to personene som ble hentet opp av vannet, men livet stod altså ikke til å redde.

Les også: Bane Nor-sjefen går av

– Siste vi ville høre

De pårørende er varslet i saken. Politiet opplyser også om at kommunen og andre samarbeidspartnere er koblet på for å ivareta lokalsamfunnet.

Ordfører Magnhild Eie (Sp) i Lund kommune sier til VG at de håpet at det skulle gå den rette veien.

Det var absolutt det siste vi ville høre. Vi har håpet og håpet hele dagen siden vi hørte om ulykken at det skulle gå rette veien, sier ordføreren.

Videre sier hun at kommunen nå skal gjøre det de kan for å ivareta pårørende og andre involverte.

Les også: Eirik Jensen forlater Kongsvinger fengsel som fri mann

– Nå rigger vi oss til for hvordan vi kan gjøre det best mulig for dem som har det helt forferdelig vondt nå, sier Eie.

Rektor ved Flekkefjord videregående skole, Tor-Inge Rake, bekrefter overfor avisa at de to omkomne var elever ved skolen.

– Det er forferdelig trist. Vi har vært i kontakt med kommunens kriseteam, og skolen setter ned en beredskapsgruppe. Vi skal gjøre det vi kan for å ivareta elevene på best mulig måte nå, sier han.