*Nettavisen* Nyheter.

To terrormistenkte pågrepet i Østerrike

To franskmenn som reiste til Europa sammen med noen av mennene som utførte Paris-angrepet, er pågrepet i Salzburg, ifølge en østerriksk avis.

Påtalemyndigheten i Salzburg bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at to personer som hadde reist fra Midtøsten, ble pågrepet i helgen, mistenkt for å tilhøre en terrororganisasjon.

– Indikasjoner på en mulig forbindelse til Paris-angrepene etterforskes, sier Robert Holzleitner, talsmann for statsadvokaten i Salzburg.

Han tilføyer at begge to ble pågrepet på et flyktningmottak i byen vest i Østerrike.

Balkan

De to pågrepne er franskmenn av henholdsvis algerisk og pakistansk opprinnelse skriver avisa Kronen Zeitungs nettutgave onsdag. De to skal ha gitt seg ut for å være flyktninger da de ankom Europa i oktober sammen med flere medlemmer av gruppa som drepte 130 mennesker i Paris 13. november, ifølge avisa.

Verken det østerrikske innenriksdepartementet eller politiet i Salzburg vil kommentere opplysningene. Holzleitner vil ikke oppgi nasjonaliteten til de pågrepne.

Franskmennene ble pågrepet på et transittmottak for asylsøkere i Salzburg for få dager siden. De sitter ifølge Krone nå i avhør med blant andre franske etterretningstjenestemenn.

Falske pass

Krones kilder sier de to mennene var utstyrt med falske syriske pass og reiste flyktningruta over Balkan til Østerrike.

Avisa skriver videre at etterretningstjenesten har hevdet beredskapsnivået til rødt, og at det nå skal avklares om de mistenkte «hadde planer om attentat i en europeisk storby rundt juletider».

Avisa erfarer at de to franskmennene ble sporet opp via tips fra en utenlandsk etterretningstjeneste. (©NTB)

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag