*Nettavisen* Nyheter.

To terrormistenkte pågrepet i Sverige

København (NTB-Ritzau-AFP): Svensk politi har pågrepet to menn for å ha levert våpen som kunne brukes til terrorangrep, til en mottaker i Danmark. Mottakeren var agent for det danske overvåkingspolitiet PET.

Mennene er nå siktet for ulovlig besittelse og forsøk på salg av et automatgevær av typen AK-47 Kalasjnikov og rakettutstyr. Leveransen skjedde 7. april i fjor, skrev det danske nyhetsbyrået Ritzau tirsdag.

På spørsmål om hvorfor de to først blir pågrepet nå, sier påtalemyndighetens talsperson Helle Sørensen til Ritzau at «internasjonalt politisamarbeid alltid tar tid». Men tirsdag ble de to mennene anholdt av svensk politi etter anmodning fra Danmark, opplyser hun.

Arrestasjonene var ledd i en lenge planlagt aksjon som USAs direktorat for kamp mot narkotika og terrorisme DEA sto bak. Hovedmål for aksjonen var den svenske statsborgeren Paul Mardirossian, med dekknavnet «Hingsten», som har sittet fengslet i USA siden i fjor vår.

Påtalemyndigheten i USA har hevdet at Mardirossian driver handel i stor stil med våpen og narkotika. Han skal blant annet ha tilbudt seg å forsyne FARC-geriljaen i Colombia med våpen i bytte mot kokain. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.