RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To til sykehus etter eksplosjon

Foto: Roger Marthinsen (Rana Blad)
Sist oppdatert:
Tank eksploderte under sveising.

Der har søndag formiddag vært en ekplosjon hos bedriften Aquarius på Lovund. I følge flere kilder Rana Blad har vært i kontakt med, er det en tank som har eksplodert.

Det skal være toppen av en seks meter høy tank som har eksplodert. To personer fra Rana-firma skal ha drevet med sveisearbeider i forbindelse med montering av et rekkverk, like før det smalt.

I følge Rana Blads kilder skal ingen personer ha blitt alvorlig fysisk skadd i eksplosjonen. Politiet bekrefter imidlertid at de som som befant seg på stedet da tanken eksploderte, er fløyet til Helgelandssykehuset avdeling Sandnessjøen med luftambulanse.

- Vi kan ikke si noe om skadeomfang før disse er undersøkt ved sykehuset, understreker Bente Bygdås, operasjonsleer ved Helgeland politidistrikt Rana Blad .

Lokale brannmannskaper rykket umiddelbart ut og fikk raskt kontroll over situasjonen. Politiet er på plass på Lovund og vil starte formell etterforskning for å finne ut hva som forårsaket eksplosjonen.

- Vi har i likhet med dere fått (Rana Blad, red. anm) fått informasjon om at eksplosjonen skjedde i forbindelse med sveising, men vil avvente til saken er etterforsket før vi sier noe helt sikkert om årsaken, sier operasjonsleder Bygdås.

Eksplosjonen beskrives som meget kraftig. Personer som bor et godt stykke unna anlegget, som ligger på Naustholmen, merket at huset deres ble rystet av eksplosjonen. Det sies at eksplosjonen har vært merkbar helt til Sleneset.

Les flere saker fra Rana Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere