*Nettavisen* Nyheter.

To tilfeller av smittsom hjernehinnebetennelse

Foto: Erik Holsvik (Rogalands Avis)

19-åring døde søndag, 17 år gammel gutt på bedringens vei.

23.01.12 14:46

Søndag døde en 19 år gammel mann fra Sandnes av smittsom hjernehinnebetennelse. I tillegg har det vært ett tilfelle i Stavanger, hvor en 17 år gammel gutt ble smittet i forrige uke. Han skal være på bedringens vei.

- Det er mest sannsynlig en tilfeldighet at vi har to tilfeller i regionen i løpet av kort tid, mener smittevernoverlege i Stavanger kommune, Janne Dahle-Melhus til RA.

Den 19 år gamle mannen som døde av sykdommen var elev ved Gand videregående skole. Rektor ved skolen, Jan Ole Rød, forteller at hele skolen, både elever og ansatte har vært preget av hendelsen.

- Dette var en gutt som gikk frisk og rask hjem fra skolen på fredag, og så dør han natt til søndag. Det er klart at det er en sjokkartet opplevelse, og at det opplevelse nesten uvirkelig for mange, sier Rød til RA.

Han forklarer at det er gitt god informasjon fra skolen slik at det ikke er noen stor engstelse for smitte blant elevene.

- De som har hatt nærkontakt med eleven har også vært på legevakten og fått nødvendig medisin mot sykdommen. Men det er klart at mange er bekymret, det er en alvorlig sykdom, påpeker rektoren.

Allle lærerne ble samlet og informert om dødsfallet før skolestart i går morges, slik at korrekt informajson ble gitt videre til elevene. De som gikk i samme klasse som 19-åringen ble samlet i et eget rom, og har hatt et eget opplegg på skolen.

- Vi har snakket med elevene om dødsfallet, om smittsom hjernehinnebetennelse og om hvordan eleven skal forholde seg til sykdommen. Og så har vi snakket om sorg og sorgreaksjoner, sier Rød.

Det vil også bli holdt en minnestund på skolen for 19-åringen.

Les flere nyheter fra Rogalands Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.