To utenlandske kvinner tiltalt for 88 lovbrudd

Var i landet i 5-6 dager av gangen for å stjele.

Drammen (NTB): Rettssaken mot to kvinner som er tiltalt for grove tyverier og bedragerier over hele Østlandet, starter i Drammen tingrett mandag. Politiet mener de er en del av en kriminell bande.

Ifølge politiet er det snakk om svært profesjonelle vinningskriminelle, skriver NRK.

I løpet av 2013 skal kvinnene, som er bosatt i Frankrike, ha vært i Norge ved seks eller sju anledninger. I disse periodene har de vært i landet fem til seks dager og skal ha stjålet målrettet, før de reiste ut av landet igjen. Totalt mener politiet at de har fått med seg rundt 600.000 kroner.

Det er samarbeidsprosjektet «Prosjekt Grenseløs» som er rettet mot de mobile bandene fra Øst-Europa, som har drevet etterforskningen. Politiadvokat Ole Jacob Garder ved Søndre Buskerud politidistrikt mener de har bevis for at det har blitt begått tung nettverkskriminalitet.

– De siktede i saken er kjent for å være omreisende vinningskriminelle i hele Europa, og vi har hentet inn opplysninger fra flere europeiske land hvor disse personene er domfelt eller etterforsket gjennom flere år for lignende kriminelle forhold, sier Garder til kanalen.

De to kvinnene erkjenner straffskyld for tyveri og bedrageri, men ikke for at tyveriene er begått som et ledd i en større, organisert gruppe. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.