*Nettavisen* Nyheter.

To voldtektssiktet etter fest i Fremskrittspartiet

Foto: Merete N. Netteland (Østlendingen)

To personer er siktet for voldtekt etter at et lokallag i Fremskrittspartiet hadde jubileumsfest i helgen.

Den angivelige voldtekten skal ha funnet sted etter at et lokallag i Frp hadde jubileumsfest i helgen, skriver NTB.

Permitert
- Vi mottok en melding om voldtekt natt til lørdag, bekrefter krimsjef hos politiet i Hamar, Rune Otterstad, overfor Østlendingen.

Jubileumsfesten skal ha funnet sted i Hedemark på fredag.

Han bekrefter at en person har anmeldt de to nå siktede for voldtekt, men er utover dette svært ordknappe omkring det som har skjedd. Krimsjef Otterstad ønsker blant annet ikke å si noe om verken alder eller kjønn på verken fornærmede eller de to siktede.

De to siktede skal være permitert fra sine verv så lenge saken pågår.

- To personer har forklart seg i saken og er nå formelt siktet, sier Otterstad.

Sist uke meldte Nettavisen NA24 at en leder for et stort lokallag i ungdomspartiet til Frp, FpU, er anmeldt for voldtekt av patikollega.

Les saken her: Fpu-leder anmeldt for voldtekt av partikollega

- Tragisk
Leder for Fremskrittspartiets organisasjonsutvalg Helge André Njåstad sier til NTB mandag at dette først og fremst er en tragisk sak for de involverte og at han ikke vil bidra til å gjøre det verre for dem.

- Vi er gjort kjent med at det foreligger en anmeldelse av en voldtekt etter en fest fredag. Jeg er også gjort kjent med at politiet skal ha innledet etterforskning i saken og kan på nåværende tidspunkt ikke kommentere saken utover dette, sier Njåstad til NTB mandag kveld.

Alvorlig og tragisk
Østlendingen har vært i kontakt med lederen for det aktuelle lokallaget i Hedmark.

Vedkommende ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte om verken fornærmede eller de to siktede i saken har tilknytning til eller er medlem i partiet.

- Dette er en trist og tragisk sak og ber om at media utviser hensyn overfor de partene som er involvert i saken. Fordi voldtekten skal ha skjedd på et arrangement i regi av partiet, blir alle parter godt ivaretatt av partiet, både sentralt og lokalt. Vi ønsker å ivareta hensynet til de som saken gjelder. Saken er nå under etterforskning av politiet og jeg ønsker derfor ikke å kommentere saken ytterligere, sier lokallagslederen.

Vedkommende henviser til partiet sentralt når det gjelder partiets videre håndtering av saken.

- Det er de som håndterer slike saker i vårt parti. Vi har gode retningslinjer når det gjelder håndtering av slike saker, sier lokallagslederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag