RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toårig gutt «fødte» tvilling

TO ÅR GAMLE FENG viste seg å ha sin ufødte tvilling i magen.
TO ÅR GAMLE FENG viste seg å ha sin ufødte tvilling i magen.
Legene diagnostiserte den kinesiske gutten som «gravid».

(SIDE2): Fosteret i guttens mage ble oppdaget da den begynte å vokse til unormal størrelse og gutten, som kun navngis som Feng, fikk problemer med å puste.

Feng var store nyheter i Kina.

Underutviklet foster

MR-bilder og røngten avslørte at toåringen faktisk bar på et foster i magen, skriver The Daily Mail. Fosteret var ikke levende, men var hele 20 centimeter og hadde både føtter. tær, ryggrad og fingre. Fosteret var en gutt.

Slike tilstander kalles en parasittvilling. Det er antatt at parasittvillinger oppstår i 1 av 500.000 tilfeller.Tilstanden oppstår når egget ikke deler seg skikkelig. Eller når den ene tvillingen vokser mye fortere enn den andre og tar plassen til den underutviklede tvillingen. Enten kan tvillingene blir siamesiske eller den ene kan altså forsvinne inn i kroppen til den andre.

Ikke første gang

Det er ikke første gangen et kinesisk lite barn har båret en tvilling i magen. Også vesle Kang bar i sin tid på sin søster til hun var 18 måneder gammel i 2009.

Hun ble forlatt ved fødselen, men adoptert av et ektepar. De fikk støtte av Røde Kors til å operere henne, og hun ble helt frisk etterpå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere