Toåring fikk elg i senga

Foto: TV 2

En finsk familie fikk et noe uvanlig besøk lørdag kveld. – Vi satt i stua da vi plutselig hørte et forferdelig bråk, som om det var et jordskjelv, forteller mamma Mari.

21.06.04 17:49

Jordskjelvet var i virkeligheten en elg – som hadde hoppet inn gjennom vinduet i rekkehuset og landet i senga til den to år gamle sønnen i familien.

Den lille gutten slapp heldig fra det - elgen kom bare bort i guttens tinning med den ene kloven. Resultatet ble en liten skramme, men det kunne gått atskillig verre. Den omkring ett år gamle kalven var såpass stor at den i verste fall kunne knust guttens hode.

– Vi satt i stua da vi plutselig hørte et forferdelig bråk, som om det var et jordskjelv. Vi åpnet døra og så en elg i senga, fortalte toåringens mor, Mari Lahti, til den finske avisen Ilta-Sanomat.

Den ubudte gjesten romsterte gjennom leiligheten og forårsaket store materielle skader før den flyktet ut gjennom et annet vindu.

En talsmann for politiet sier flere unge elger har vandret rundt i boligområdet, som ligger nær skogen.

Elgeksperter forteller at det gjerne er unge og uerfarne elger som roter seg inn i bolighus. De blir forvirret og nervøse, og siden de unge dyrene veier rundt 200 kilo kan de lett forårsake store skader.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag