*Nettavisen* Nyheter.

Tobakksavstemning er utsatt i EU

Brussel (NTB): Tirsdag skulle EU-parlamentet ha stemt over strengere tobakksregler. Men avstemningen er utsatt, og tobakkslobbyen har innkassert en seier.

De europeiske folkevalgte skulle etter planen sagt sin mening om EUs nye tobakksdirektiv denne uken, men etter mye om og men er datoen satt til 8. oktober i stedet.

Tobakksindustrien har drevet hard lobbyvirksomhet for å få avstemningen utsatt. Ifølge avisen The Observer har giganten Philip Morris satt inn 161 personer i kampen mot det nye direktivet.

- Det er pinlig at Europas folkevalgte ikke klarer å stå imot lobbyistenes interesser, kommenterte den svenske sosialdemokraten Åsa Westlund overfor nyhetsbyrået TT da utsettelsen ble klar.

Andre argumenterte for at det trengs mer tid til behandling av saken. Det skal blant annet være reglene for såkalte e-sigaretter som nå skal gå en ny runde.

Med den siste utsettelsen i en lang EU-prosess kan imidlertid det endelige vedtaket bli skjøvet over til neste år, og da har Hellas formannskapet i EU. Mens nåværende formannskapsland Litauen er for reguleringen, er grekerne ifølge The Guardian mot. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag