RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tobarnsmor skal ha satt heroinsprøyten

Foto: Foto (Privat)
Sist oppdatert:
Den ene siktede, en 32 år gammel tobarnsmor, skal ha sagt i avhør at hun hjalp avdøde Ragnhild Embla Helsengreen (15) med å sette en sprøyte heroin.

Det har BA fått opplyst av en sikker kilde. Politiadvokat Harald Bilberg vil ikke kommentere opplysningen.

– Jeg vil verken avkrefte eller bekrefte noe som skal ha blitt sagt i avhørene, sier han.

Forklaringer

15-åringen hadde tidligere ikke erfaring med det sterke narkotiske stoffet. Å sette sprøyter er ikke noe man klarer på egen hånd de første gangene, sier flere erfarne narkomane til BA.

Les også:Ragnhilds to siste døgn

Den 18 år gamle gutten som tok Ragnhild Embla Helsengreen med seg hjem til den 32 år gamle kvinnen har også forklart at ingen av de tre mennene til stede i huset skal ha hjulpet henne med å sette skuddet.

Bilberg sier at de siktede har gitt detaljerte forklaringer, og at de har et godt oversiktsbilde over hva som har skjedd fram til barnevernsbarnet døde og i tiden etter.

Død i lang tid

En foreløpig obduksjonsrapport viser at Ragnhild døde mange timer før ambulansepersonell ble tilkalt, bekrefter Bilberg.

– Nøyaktig tidspunkt kan vi ikke gå ut med, men hun har nok dødd i god tid før AMK ble varslet.

Det har tidligere blitt gjort klart at siktelsen for de fire involverte kan bli utvidet til uaktsomt drap. Bilberg sier det kan være aktuelt å sikte dem også for grov narkotikaforbrytelse.

– Men det blir bare spekulasjoner, sier han til BA.

Ingen vold

Obduksjonen viser at det heller ikke er tegn til at 15-åringen skal ha vært utsatt for vold eller overgrep før hun døde.

– Nå venter vi på blodprøveresultatene før vi kan si mer om dødsårsaken, sier Bilberg.

Han forventer ikke at prøvesvarene er klare denne uken.

Fire personer er fortsatt siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand, samt for å ha unndratt en person fra barnevernets omsorg. Etter avhør er samtlige løslatt. Ingen av dem erkjenner straffskyld.

– Den taktiske etterforskningen er stort sett ferdig. Nå gjenstår kun et par avhør i kretsen rundt 15-åringen, sier Bilberg.

Nekter

BA var i går i kontakt med den siktede 35-åringen. Han var da sammen kjæresten, den siktede tobarnsmoren. Begge er i likhet med 18-åringen og 28-åringen løslatt.

Ingen av dem ønsker å kommentere saken på dette tidspunktet, men gjennom sin forsvarer, Steinar Yndestad, nekter kvinnen for å ha satt heroinsprøyten.

– Hva hun har sagt i avhør vet jeg ikke. Jeg har ikke fått utskrift av dem ennå, sier forsvareren til BA.

Les flere nyheter fra BA.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere