*Nettavisen* Nyheter.

Tøff, ærlig og komisk

- Jeg begynner å bade allerede i april, men mest for å tøffe meg, forteller Janne Rønningen i sommerpraten med side2.

16.07.05 08:40

Klikk på bildet for å forstørre.

(SIDE2):

Janne er født i Tønsberg, oppvokst i Stavern, men flyttet til Oslo som 19-åring. Det har hun ikke angret på. Etter å ha gått forsøksgymnaset, begynte hun å jobbe i radiokanalen Petre, før hun gikk over til tv, og til slutt endte opp som komiker.

– Det er gøy å kunne gjøre forskjellige ting, sier en fornøyd Janne, da side2 møter hun til en sommerprat på Grønland i Oslo.

Hva er ditt beste sommerminne?

- Jeg liker ikke å rangere noe, mest av hensyn til de folk jeg har vært på ferie med. Men for å være helt ærlig, så var en ferietur til Thailand for noen år tilbake det beste, sier hun med et lurt smil.

Hvor varmt er det når du bader?

- Jeg pleier egentlig å bade så fort som mulig. Gjerne i april, men det er mest for å tøffe meg.

Hva er den beste sommermaten?

- Vannmelon er klart best av alt, ingen mat slår det.

Beskriv den perfekte sommerkvelden

- Bursdagen min i fjor var helt perfekt. Da hadde sjefen min lagd i stand en stor fest i en hage på Frogner. Han hadde pyntet med store åpne magnumflasker med rødvin. Vi var 35 stykker og drakk med begge hender for å si det sånn. I tillegg grillet vi et lam med mye godt tilbehør. Jeg fikk også mange taler. Det var i det hele tatt veldig sosialt, mye bedre enn å gifte seg i hvert fall, sier komikeren som har vært separert de siste 12 årene.

Hvilken sang forbinder du med sommeren og hvorfor?

- «Sommartider», med Gyllene Tider er den sangen som gir meg de beste sommerminner, mest på grunn av navnet egentlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hva er din beste og verste side?

- Min verste side må være at jeg liker så få mennesker. Jeg synes nesten alle jeg møter er idioter, og jeg blir gal av å høre de snakke. Jeg later liksom som at de ikke finnes. Dette er en jævlig dårlig egenskap.

- Min beste side er at jeg blir veldig glad i de menneskene jeg først blir glad i. Dette er også noe jeg forteller dem.

Hva eller hvem har gjort mest inntrykk på deg?

- Det er mye som har gjort inntrykk, særlig alle de «første gang greiene» for eksempel første gang jeg spiste ute, og første gang jeg var på kino. Jeg husker særlig godt første gang jeg så Jim Carrey på kino i «Dum og Dummere», da tenkte jeg: Går det virkelig an å være så morsom?

Har du et forbilde?

- Det med forbilde var ikke lett, sier hun og ser ned i bordet.

Hva mener du for eksempel om Nelson Mandela? sier side2s utsendte.

- Satt ikke Nelson Mandela bare inne'a? Nei, han er ingenting i forhold til Florence Nightingale, hun gjorde så mye for helsevesenet, hun bretta opp arma og satte i gang.

- Også må jeg si moren min da, men det er egentlig mot min vilje. Hun er liksom rollemodellen, jeg prøver å bli like snill som hun. Men samtidig ikke. Hun er rett og slitt for snill, og jeg orker ikke være sånn.

Hva gjør deg glad og hva gjør deg trist?

- Jeg blir glad hver gang telefonen ringer, i hvert fall hvis det er en person på min topp fem liste. Jeg blir også glad når jeg kan bade, når jeg får komplimenter, og når jeg får pakker, særlig når disse pakkene er dyre.

- Jeg blir derimot trist av altfor mye. Jeg blir oppriktig lei meg når jeg ser at narkomane blir jaget rundt i Oslo av politiet. Det virker som ingen bryr seg. Og når folk ignorerer lidelse, og for eksempel ikke svarer narkomane når de spør om en krone.

Hvilken årstid liker du best og hvorfor?

- Sommeren helt klart. Alt er mye lettere da. Siden jeg har mindre klær slipper jeg også å vaske så ofte, det liker jeg.

Hva forbinder du med ordet ferie?

- Stress. Det ligger så mye prestasjon i det. Man må reise, finne på ting, finne passet osv. Det beste er bare å reise litt innimellom, og heller jobbe da, bare litt mindre enn vanlig.

Hva er din drøm?

- Å skrive en fantastisk bok som alle elsker. For eksempel å sitte på toget og overhøre at noen snakker positivt om boken min. Jeg vil også gjerne tjene så bra at jeg kan få alt jeg ønsker meg. I tillegg drømmer jeg om å motta prestisjetunge litteraturpriser både internasjonalt og nasjonalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.