*Nettavisen* Nyheter.

Tøff avdeling for VIF-rekruttene

VALLHALL (vif.no): Vålerenga II havnet som forventet i en tøff 2. divisjonsavdeling med ni lange reiser neste år. Blant motstanderne er Hødd, Ranheim og Lillestrøm II.

24.11.06 00:11

– Det er ikke drømmeavdelinga, men vi tar det som en utfordring. Det blir en fin erfaring for unggutta å møte andre lag enn de er vant til, sier hovedtrener i U-gruppa Andreas Holter til vif.no.

Vålerengas avdeling består av Asker, Bærum, Stabæk 2, Lillestrøm 2, Hødd, Averøykameratene, Kristiansund, Nardo, Ranheim, Strindheim, Byåsen, Levanger og Steinkjer. Les fakta om lagene her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Thomas Brekke Sæteren/vif.no)

– Det blir mer reising enn det ble i år, men i de kampene vi slipper en lang bussreise etter flyturen bruker vi ikke lenger tid enn vi ville gjort om vi skulle møtt Tollnes i Skien.

– Vi ønsker jo å være i 2. divisjon og da er reising en del av gamet. Vi hadde stort sett korte reiser i fjor, så det lå litt i kortene at vi skulle bli plassert i en annen pulje neste sesong.

Forbundsstyret har lagt en rekke kriterier til grunn for oppsettet av de fire avdelingene. Blant annet er de fire lagene fra 1. divisjon plassert i hver sin avdeling. Ellers er andrelagene jevnt fordelt i avdelingene og reiseavstand veid opp mot belastningen forrige sesong.

– På papiret ser avdelingen tøff ut, faktisk tøffere enn den rene Østlandsavdelinga. Ranheim samarbeider med Rosenborg og satser hardt, Bærum er blant de beste 2. divisjonslagene på Østlandet og Kristiansund har ambisjoner om opprykk. Dessuten regner jeg med at Hødd har planer om å gå rett opp igjen etter nedrykket i høst, sier Holter.

– Med tanke på poengsanking hadde nok våre muligheter vært bedre i den avdelingen som er satt opp på Østlandet neste år.

2. divisjon består i 2007 av 56 klubber fordelt på fire avdelinger. Klubbene fordeler seg slik: 7 klubber fra Nord-Norge, 7 klubber fra Trøndelag, 3 klubber fra Møre, 13 klubber fra Vestlandet (Arendal-Bergen) og 26 klubber fra Østlandet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.