Tøff kamp mot skogbrann i California

Camarillo (NTB-Reuters-AFP): Brannmannskaper fortsatte lørdag kampen mot den kraftige skogbrannen på kysten nordvest for Los Angeles.

04.05.13 19:34

Lavere temperaturer og høyere luftfuktighet har gjort jobben for brannmannskapene noe enklere, og 30 prosent av brannen skal nå være under kontroll. Men arealet som er dekket av brannen, tredoblet seg fredag og lørdag til 11.300 hektar.

Mye tørt buskas og skog er svidd av siden brannen startet torsdag i nærheten av Malibu, 65 kilometer vest for Los Angeles i delstaten California. Beboerne i 1.100 hus er evakuert, og nesten 1.900 brannmenn er satt inn i slukningsarbeidet. Men foreløpig er bare omkring 15 boliger ødelagt i brannen.

Kraftig og uberegnelig vind og en temperatur på rundt 35 grader gjorde fredag slukningsarbeidet vanskelig. Brannen har ført til at deler av den berømte kystriksveien Highway 101 er stengt.

Den såkalte Springs-brannen representerer en brå start på årets brannsesong i California. På grunn av tørke er det frykt for at sesongen blir verre enn vanlig.

En talsmann for brannvesenet i Ventura sier at det de ser nå, er det man vanligvis ser midt på sommeren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.