*Nettavisen* Nyheter.

Tøffe værforhold i Sør-Norge

VINTERFØRE: Snøvær, regn, vind og glattis – Norge varter opp med det meste på værfronten på denne tiden av året. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix

VINTERFØRE: Snøvær, regn, vind og glattis – Norge varter opp med det meste på værfronten på denne tiden av året. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Uvær skaper problemer i hele Sør-Norge, med stengte fjelloverganger, innstilte ferjer, trær som faller ned over veier og biler som velter.

11.12.19 08:29

Værforholdene på Østlandet, Vestlandet og i Midt-Norge har medført dårlig framkommelighet. Det er ikke meldt om ulykker med alvorlige personskader natt til onsdag.

Dette er noen av trafikkmeldingene onsdag morgen:

  • Kolonne for alle på riksvei 7 over Hardangervidda
  • Riksvei 13 Vikafjellet blir ikke åpnet i dag
  • E134 over Haukelifjell: Kolonnekjøring kan innføres på kort varsel
  • Fylkesvei 37 Rauland-Møsvatn - åpen for trafikk etter kolonnekjøring
  • E16 Begna i Oppland åpen for trafikk

Rett før klokka 5 meldte Vegtrafikksentralen at ferjesambandet Horten-Moss måtte innstille grunnet værforholdene, men at ordinær drift gjenopptas fra 6.15 fra Horten og 6.30 fra Moss.

Saken oppdateres.

Fjellovergangene

Svært mange fjelloverganger var helt eller delvis stengt natt til onsdag. E16 over Filefjell var en av få som var åpne, mens E16 var imidlertid stengt på strekningen fra Voss til Gudvangen, noe som medførte en omkjøring via E39 på 2–3 timer ekstra.

Klikk på bildet for å forstørre. Riksvei 7 ved Dyranut på Hardangervidda onsdag morgen. Det er kolonnekjøring for alle på denne fjellovergangen onsdag morgen.

Riksvei 7 ved Dyranut på Hardangervidda onsdag morgen. Det er kolonnekjøring for alle på denne fjellovergangen onsdag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Kolonnekjøringer

Riksvei 7 over Hardangervidda var en periode stengt for alle kjøretøy under 7,5 tonn, mens det var kolonnekjøring for tyngre kjøretøy på strekningen.

Det var kolonnekjøring på de mest trafikkerte fjellovergangene mellom øst og vest, som riksvei 52 Hemsedal, E134 over Haukelifjell og på riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli.

E134 Karmsund bru var en periode stengt tirsdag kveld på grunn av kraftig vind, men ble åpnet før midnatt da vinden løyet.

Se de siste meldingene fra landets veitrafikksentraler:

Biler i banen

Klokka 4.33 meldte Vegtrafikksentralen Vest at riksvei 7 Maurset i Eidfjord i perioder på inntil én time fra klokken 6 blir stengt på grunn av berging av et vogntog. Riksvei 5 i Sogndal i Sogn og Fjordane var stengt noen timer på natta da et annet vogntog måtte berges.

E16 i Oppland var en periode stengt etter litt sør for Begna bru, også det på grunn av trafikkuhell. Ifølge politiet i Innlandet var det speilglatte veier på stedet som medførte at flere biler kjørte inn i hverandre litt før midnatt. Det ble ikke meldt om personskader, men det tok over fire timer før veien var åpnet igjen for fri ferdsel.

Til og med i Oslo by veltet en mindre traktor som strør trikkeholdeplasser, og skapte problemer for trikken i Drammensveien ved Skøyen. Den fikk dekket på utsiden av perrongen og veltet, men kom etter hvert på rett kjøl ved hjelp av brannvesenet.

Trær i veiene

I Øst politidistrikt melder de at det har vært en del nedfall på veier og at folk må være observante, noe som også er tonen fra flere andre steder i løpet av natten. Blant annet er det meldt om flere trær som må ryddes vekk i Drøbak, Arendal, Tvedestrand, Nesodden, og Mosby utenfor Kristiansand.

På E18 mangler det fremdeles belysning ved Tvedestrand på grunn av treet som datt ned der. Treet er nå fjernet.

(©NTB)

Annonsebilag