*Nettavisen* Nyheter.

Tøft leketøy for kjekkaser

Foto: (Foto: Seadoo)

TV 2 Nettavisen har funnet det perfekte leketøy for dem som vil unngå ulovlig bruk av vannscotere og motoriserte surfebrett.

12.05.05 18:55

Sportster 4-TEC SCIC er det nærmeste man kommer et rent leketøy på sjøen.

Med en firetakts Rotax med 155 hestekrefter gjør den 48 knop. Hele greia er 4.67 meter og veier 660 kilo. Har du god råd og skal overgå naboen i fartsracet på indre havn, kan du spandere på deg en 215 hesters motor.

Fritt spillerom
Markedet flyter av leketøy-lignende farkoster denne sesongen. Det er tydelig mye penger i båtmarkedet - og mange konstruktører og designere har fått fritt spillerom. Romfartslignende båter med lav luft- og sjømotstand florerer. Flere med en prislapp på ca en halv million.

I brosjyrene og på nettstedene er ordene adrenalin og kick mer benyttet enn sjømannskap og sjødyktighet.

Fra scooter til båt
Seadoo som står bak Sportster 4-TEC har sin tradisjon og erfaring fra vannscootere. Både til racer og turbruk. Smekre sjøsterke konstruksjoner med et opp til et par hundre hester disponibel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men mange land har lagt sterke restriksjoner på bruk av scootere på sjøen - og dermed var det naturlig å «forvandle» scooteren til båt. Og farkosten tar tre personer i bredden og har så vel soldekk som badeplattform.

Ideell for vannski
Sportster og dens like har meget gode egenskaper som vannskibåt. Sterk, rask og manøvrerbar. Alle Sportster båter er laget for soldager på sjøen. Noen har til og med soltak. Men neppe noe å satse på dersom du tenker deg på fiske en sen høstdag med truende skyer i horisonten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.