Gå til sidens hovedinnhold

Tøft på Grorud

Bydel Grorud slipper flere kutt, men må fremdeles slite med gammel gjeld. Mye tyder på at bydelen må kutte enda mer i sine tilbud. På Stovner håper man at kutt i tjenestetilbudet kan unngås.

Grorud / Styovner: Bydelsdirektør Torild Lien Utvik i Bydel Grorud er lettet over å slippe mindre bevilgninger fra kommunen.
Det er fint at vi ikke får nye kutt og effektiviseringskrav, sier Lien Utvik. Hun kan likevel ikke utelukke mindre penger til bydelens tjenester. Fjorårets underskudd må dekkes inn, og bydelen ser ut til å gå mot underskudd også i år.
Totalt må vi nok ned rundt 20 millioner kroner, så det er en tøff situasjon. Vi er en av de bydelene det snakkes om som har økonomiske problemer. Vi sliter nemlig med merforbruk fra de gamle bydelene som ble slått sammen til Bydel Grorud, forklarer Lien Utvik.
BU-leder i Grorud, Jack Grimsrud (Ap) er også glad for at det ikke lenger er fare for krav om effektivisering i bydelen. Han legger til at bydelen befinner seg i en meget vanskelig økonomisk situasjon og at kutt blir vanskelig å unngå.
- Jeg har sett litt på tallene, og det tyder på at budsjettforslaget er slik at vi ikke kan unngå flere kutt. Problemet ligger i at vi har kuttet ned så mye som mulig allerede, sier Grimsrud.
Han legger til at det ennå er tidlig å si noe mer konkret om hvilke tilbud som står i fare for å kuttes ned.
- Vi må se på budsjettet når alt er klart før vi kan si noe mer konkret. Det er helt tydelig at vi trenger mer penger enn det som har kommet inn nå.

Bedre enn fryktet

BU-leder i bydel Stovner Tore Ludt sier at budsjettforslaget er bedre enn fryktet. Likevel mener han at bydel Stovner må spare inn også neste år.
- Det første inntrykket er at det blir en del innsparinger til neste år. Det virker nå som vi kommer til å unngå å legge ned tjenester, sier Ludt.
Bydel Stovner sliter ikke med økonomien like mye som bydel Grorud. Likevel mener Ludt at bydelen burde fått mer penger i henholdt til budsjettet.
- Det er mange flere ting som vi ville og kunne ha gjort i bydelen. Dessverre kan vi ikke det med dagens økonomiske rammer.
Økonomisjef Bjørnar Berg i bydel Stovner sier at budsjettrammene ikke er noe bekymring for bydelen. Økonomien ser ut til å gå i balanse i år og det er en liten økning i bevilgningen. Likevel kan budsjettforslaget slå negativt ut på bydelens strategiske plan.
- Vi er bekymret for økningen av SFO-prisene og barnehagene og hvordan dette kommer til å påvirke våre brukere.
Bydel Stovner er en bydel med mange ikke-vestlige innvandrere, og bydelen har en bevisst satsing på språkopplæring i barnehagene og skolene.
- Prisene for SFO har økt med ti prosent, samtidig som oppholdssatsene i barnehagene har økt med 2,9 prosent. I tillegg har inntektsgrensen for maksimal sats gått ned til 250 000 kroner. Dette kan ha negativ virkning på vår strategiske plan, sier Berg.
Det er fremdeles god tid før alle brikkene i årsbudsjettet er falt på plass. Alle de Lokalavisen var i kontakt med er enige om at ting kommer til å være mye klarere når det endelig budsjettet er vedtatt.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene