Gå til sidens hovedinnhold

Tog krasjet inn i hotell

Øyenvitner fikk panikk og fryktet et terrorangrep da toget braste inn i et hotell i Helsingfors.

Et tog krasjet inn i hotellet Holiday Inn i Finlands hovedstad i morgentimene mandag, melder hbl.fi.

Intercitytoget, som hadde åtte vogner, var på vei inn mot jernbanestasjonen i Helsingfors da ulykken inntraff mandag ved 08.30-tiden. Da toget bremset opp, fortsatt fire av vognene rett inn mot hotellet.

Braste gjennom sperringene
Hver vogn veier 70 tonn, og til tross for den lave farten, så braste vognene rett gjennom betongsperringene i enden av skinnene, og fortsatte rett inn i hotellbygningen ved jernbanestasjonen.

Det var mellom 30 og 40 mennesker som befant seg inne i bygningen da ulykken skjedde, men ingen er så langt meldt skadet.

- Krasjen utløste bygningens sprinkelsystem og forårsaket vannlekkasje. Det var farlig for redningsmannskapet å undersøke toget ettersom det fortsatt var strøm i skinnene, sier Reima Roslöf, operativ sjef ved räddningsverket, til avisen.

Bygningen er midlertidig avsperret og alle er evakuert. Men redningspersonell søker fortsatt etter eventuelle skadde personer.

Fikk panikk
Det var tre personer om bord i toget, en konduktør og to restaurantansatte, og alle kom fra hendelsen uskadd.

Ifølge avisen hs.fi skapte hendelsen panikk og terrorfrykt blant flere av dem som oppholdte seg i nærheten av jernbanestasjonen. Flere av øyenvitnene fryktet at det var et bombeangrep, skriver avisen.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut