Et godstog har sporet av mellom Hundorp og Fron i Gudbrandsdalen. NSB sier det er vanskelig å få tak i busser som kan kjøre de reisende forbi stedet.

Ekspresstogene på Dovrebanen snur ved Dombås og Ringebu, opplyser NSB.

– Våre folk jobber på spreng, men på grunn av sykkelrittet Den store styrkeprøven, er det vanskelig å finne ledig busskapasitet. I tillegg byr de mange syklistene og følgebilene på en ekstra trafikal utfordring for de bussene vi får tak i. Dermed blir det dessverre lange forsinkelser for de reisende, sier pressevakt Gina Scholz i NSB til NTB.

Det er bare et dagtog i hver retning som blir rammet av at strekningen er sperret, men Scholz sier avsporingen likevel rammer mange passasjerer. Det er ikke nattog mellom Trondheim og Oslo natt til søndag, og Scholz sier situasjonen for søndagstogene vil bli vurdert når de har fått mer informasjon fra Jernbaneverket.

Jernbaneverket opplyser at uhellet skjedde ved 16-tiden lørdag. De sender folk til stedet sammen med nødetatene.

– De må komme fram og få vurdert situasjonen før det er mulig å si noe om hvor lang tid det vil ta før banen kan åpne igjen, sier pressevakt Dag Svinsås til NTB. Han forteller at det er seks hjulpar på godstoget som har sporet av.