RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Togene går igjen etter en dag med trøbbel

Foto: Meek, Tore (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men de reisede må belage seg på store forsinkelser.

Etter en dag med togtrøbbel bekrefter nå Jernbaneverket at togene nå skal gå igjen, selv om man må beregne noe forsinkelser.

Klokka 11.58 onsdag formiddag oppsto en feil i anlegget som forsyver trafikkstyringssystemet ved Oslo sentralstasjon, dette stanset togtrafikken ved Oslo S. Det skulle ta nesten sju timer og rette opp i problemet. Klokka halv sju meldte Jernbaneverket om at feilen var funnet og at togene gikk igjen, selv om forsinkelser måtte påberegnes.

- I orden
Ved 20.00-tiden onsdag kveld kom problemene tilbake, men rundt klokka 21.00 var de rettet opp igjen.

- Nå problemet er det i orden igjen og det ligger an til at alt skal gå som normalt til morgenrushet starter, sier pressevakt i Jernbaneverket Thor Erik Skarpen til Nettavisen.

Han forteller at det var enklere å rette opp i feilen denne gangen.

- Vi visste mer om hva feilen besto i og vi hadde flere personer på vakt i tilfelle feilen skulle dukke opp igjen, sier han videre.

- Følg med på nyhetene
Han håper at togene vil være i rute når morgentogene starter å gå rundt klokka 04.00, men oppfordrer reisende til å følge med på nyhetene.

- Tipset til reisende er å følge med på nyhetene i kveld, samt å sjekke NSB eller Flytogets sider i morgen, alt etter hva man skal reise med, forteller Skarpen.

- Vent én time
Ved 15.30-tiden var det så mye kaos ved Oslo S. at NSB anbefalte reisende å vente én time med å dra hjem fra jobb eller studier.

- Det er fortsatt full stans på Oslo S. Vi anbefaler at folk utsetter hjemreisen sin en times tid, for nå er det såpass stor pågang på Oslo S, fortalte pressevakt Jeanette Fagerli-Quaino i NSB klokken 15.30.

Skarpen fortalte tidligere onsdag kveld at siden feilen skjedde på Oslo s, kunne ikke togledersentralen stille på signalene, dermed sto togene stille.

- Det er ikke mulig for togledersentralen og stille på signalene når man kjører i et så komplisert område som Oslo S. uten at det er fare for sikkerheten, derfor ble det full stans, fortalte han.

Sjekk trafikkinformasjon på NSB og Flytogets nettsider

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere