RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toger mot børsen

Sist oppdatert:
De driver med jernmalm i Brasil og legger togskinner i Sierra Leone. Nå kommer London Mining til Oslo.
Selskapet, som ledes fra London, har gruvedrift med produksjon i Brasil, og har planlagte prosjekter i gang Sierra Leone, Mexico og Grønland. I vår ble 110 millioner dollar hentet inn i en emisjon.

- Tiltrekkende

Adm. direktør Christopher Brown i London Mining sier Oslo Børs er tiltrekkende.

- Vi kommer dit pengene er og til et marked som forstår. Likviditet er viktig og det er ikke tvil om at Oslo Børs var det mest tiltrekkende stedet å være. Dessuten liker vi betingelsene og en børs som er veldig godt regulert, sier Brown til NA24.

Stål er driveren

Selskapet ble etablert i 2005 og legger ikke skjul på at de legger opp til betydelig ekspansjon. Årsaken er de sterke fundamentale forholdene, drevet hovedsakelig av kinesisk sug etter jernmalm, som behøves for stålproduksjon.


- Vanvittig prisvekst

- Kina har et ekstremt behov for å importere og prisene er virkelig i sving med en estimert 10-20 prosent prisvekst neste år. Derfor tror vi er i den rette industrien og det er drevet hovedsakelig av Kina, men også India og Brasil, sier Brown til NA24.

De to engelskmennene er ikke bekymret for at de representerer en nokså ukjent bransje.

- Jernmalmproduksjon er drevet av mye av det samme som driver shipping og olje. Vi tror Oslo-markedet forstår makrobildet og hva som driver verdier. Stålproduksjon er en fantastisk driver. Derfor mener vi at vi er i en god sektor med underprisede selskaper og med veldig gode fundamentale forhold, sier Brown.

- Må legge togskinner

Av selskapets gruveoperasjoner er det Brasil-virksomheten som er i drift. Minas Itatiaiucu har vært i drift i generasjoner, men det er med britienes ankomst det først har vært mulig å utnytte forekomstene fullt ut.

I det borgerkrigsherjede vestafrikanske landet Sierra Leone har britene kontroll over en gruve kalt Marampa. De må bare legge litt togskinner først.

- Sierra Leone er i ferd med å bygges opp igjen etter total ødeleggelse. Gruven har store forekomster og vi bidrar med gjennoppbygging ved at vi gjenreiser den gamle jernbanelinjen fra gruven og ut til kysten. Alt dreier seg om logistikk. Dette arbeidet er vi i full gang med å regner med å være operative i nær fremtid, sier Brown.

I tillegg har selskapet et prosjekt på gang på Grønland og et utvinningsprosjekt i Mexico.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere