RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nordlys (Nordlys)

Toget dro med ettåring mens mamma sto igjen

Sist oppdatert:
Ina Helen trodde hun hadde sett sønnen for siste gang da hun sto på perrongen og så toget dra av sted med ettåringen om bord.

Sist søndag skulle tromsøjenta Ina Helen Ludvigsen og sønnen hennes Emrik reise fra Sandefjord til Asker. Ludvigsen gikk på toget i Holmestrand, men bestemte seg for å ta seg en røyk før toget gikk.

- Jeg bar kofferten og trillet vogna med Emrik inn på toget. Deretter spurte jeg konduktøren hvor lenge det var til toget gikk. Han svarte at det var åtte minutter igjen til toget skulle gå, sier Ludvigsen til Nordlys.

Toget gikk
Ludvigsen forteller at hun forsikret seg om at det skulle være trygt å gå ut å røyke før hun gjorde det.

- Jeg spurte konduktøren om det var trygt, og det sa han at det var, sier Ludvigsen.

Hun forteller at etter et minutts røyking lukket dørene på toget seg.

- Jeg fikk helt panikk, og prøvde å få opp døra på toget, men det gikk ikke. Etter at døra hadde vært lukket i nesten et minutt gikk toget. Jeg begynte å gråte og var veldig redd, samtidig som jeg ikke skjønte helt hva som skjedde. Jeg ropte at de måtte stoppe toget. Sønnen min var jo der, sier Ludvigsen.

Levert klage

Etter at toget hadde kjørt omtrent to hundre meter stoppet det, og Ludvigsen fikk hentet lille Emrik ut av toget.

- Jeg holdt han i armene mine og prøvde å roe meg selv ned mens jeg gråt av glede. Før toget stoppet tenkte jeg at dette er siste gang han, så jeg var selvfølgelig veldig lettet, sier småbarnsmoren.

Ludvigsen er glad for at det til slutt endte godt, men da hun skull ta tog dagen etter synes hun det var svært ubehagelig.

Har klaget
- Jeg har sendt klage til NSB, og de har sagt de skal kontakte meg, men det har de ikke gjort. Jeg vil bare vite hva som gikk galt, sier Ludvigsen.

Erik Lødding, kommunikasjonsrådgiver i NSB, har forståelse for at moren opplevde situasjonen som dramatisk, men sier at det som skjedde var at toget rutinemessig ble flyttet noen meter fordi man skulle skjøte på et ekstra togsett.

Det var aldri noen fare for passasjerene som var om bord i toget som ble flyttet noen meter, inkludert barnet til passasjeren, sier Lødding.

Les flere saker i Nordlys her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere