*Nettavisen* Nyheter.

Togførere streiker etter dødsulykke

Foto: Yves Logghe (AP)

Uro i rekkene etter at 18 mennesker mistet livet da to tog kolliderte utenfor Brussel.

Nå protesterer belgiske togførere over dårlige arbeidsforhold og legger ned arbeidet. Det skjer dagen etter at 18 mennesker mistet livet da to tog frontkolliderte like ved stasjonen Halle, 15 kilometer sørvest for Brussel.

Les også:Minst 18 drept i togulykke

Spontan streik

Ifølge jernbaneselskapet SNBC er det en spontan streik som nå lammer deler av togtrafikken i Belgia. Ulykken mandag førte også til at en rekke nasjonale og internasjonale linjer ble innstilt.

En av de to togførerne som var involvert i den voldsomme togkollisjonen omkom i ulykken. Nærmere 150 mennesker ble skadd i ulykken, flere av dem alvorlig.

Ifølge belgiske myndigheter skal ulykken ha skjedd på grunn av at den avdøde togføreren, eller hans kollega i det andre toget, overså et stoppsignal. Belgiske medier meldte mandag om at det snødde tett på det aktuelle tidspunktet da togene kolliderte midt i morgenrushet.

Blokkerer trafikken

I etterkant av ulykken har de togansattes fagforeninger kritisert mangelen på personale i jernbaneselskapet. Dette fører igjen til at både sikkerhetspersonale og togførere er overarbeidet og trøtte.

Fagforeningene SLFP og CGSP opplyser at de ikke er involvert i streiken, men at de støtter sine medlemmer. Togførernes streik blokkerer trafikken ved stasjonene i byene Mons, Liege, Charleroi, Namur, Ottignies og Tournai.

Ifølge nyhetsbyrået Ritzau er togdriften i resten av landet fortsatt preget av innstilte tog og store forsinkelser.

Høyhastighetstoget Eurostar, som går mellom Storbritannia og Brussel, er innstilt på andre døgnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.