RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Togkaos i Oslo

Foto: Knai, Vidar (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Togene går igjen, men man må regne med forsinkelser.

Klokka 11.58 onsdag formiddag oppsto en feil i anlegget som forsyver trafikkstyringssystemet ved Oslo sentralstasjon, dette stanset togtrafikken ved Oslo S.

- Feilen er nå rettet opp igjen, men vi vil bruke kvelden på å få togene i rute igjen, fortalte pressevakt i Jernbaneverket Thor Erik Skarpen til Nettavisen ved 19-tiden onsdag kveld.

I rute til i morgen
Dette fører til at det kommer til å bli forsinkelser ut over kvelden, men Skarpen lover at problemene skal være ordnet til torsdag morgen.

- Alt skal gå som normalt i morgen tidlig. Det er om lag 50.000 personer som pendler inn til Oslo-området med toget, og de skal være trygge på at togene går etter ruten, fortesetter han.

Han forteller at siden feilen skjedde på Oslo s, kunne ikke togledersentralen stille på signalene, dermed sto togene stille.

- Det er ikke mulig for togledersentralen og stille på signalene når man kjører i et så komplisert område som Oslo S. uten at det er fare for sikkerheten, derfor ble det full stans, sier pressevakten.

- Buss neste gang
Passasjerene fortviler over problemene:

- Det ser dårlig ut. Dette har hendt flere ganger i vinter, så det er mulig det blir buss neste gang, sier Kari Øraker fra Askim til Romerikes Blad Hun var en av mange passasjerer som ble rammet av togstansen i Oslo onsdag

- Vent én time
Ved 15.30-tiden anbefalte NSB at folk ventet én time med å dra hjem fra jobb på grunn av kaoset.

- Det er fortsatt full stans på Oslo S. Vi anbefaler at folk utsetter hjemreisen sin en times tid, for nå er det såpass stor pågang på Oslo S, fortalte pressevakt Jeanette Fagerli-Quaino i NSB klokken 15.30.

- Det er kaos på Oslo S nå, det er mange som skal hjem, konstaterer Fagerli-Quaino.

Se oversikten her hvor ditt tog kjører og hvor toget erstattes med buss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere