Østlandets Blad/Nettavisen (Ski): Etter brudd i en kjøreledning på Østfoldbanen mandag morgen ble alle tog som kom sørfra, stanset på Ski stasjon. Derfra måtte pendlerne ta seg videre inn mot hovedstaden med buss.

Like etter klokken 10.00 mandag formiddag melder Bane NOR at feilen er reparert, og at togene igjen går.

– Det er åpnet for trafikk igjen nå. Vi vil beklage forsinkelsene og det er typisk at sånt skjer en mandags morgen, sier Dag Svinsås til Nettavisen. Han er kommunikasjonsleder i Bane NOR som har ansvaret for kjøreledningen som forårsaket store forsinkelser inn mot Oslo mandag morgen.

Det var i utgangspunktet stengt for all togtrafikk mellom Oslo S og Kolbotn på grunn av en strømfeil. Her hadde en strømledning kommet borti et tomt tog.

– Da går sikkerheten foran alt og begge spor inn mot Oslo ble stengt, sier Svinsås til Nettavisen.

Kommunikasjonssjef i Vy Åge Christoffersen i Lundeby medgir at de har hatt en særdeles dårlig start på uka.

– Det er bare å beklage at tusenvis av våre passasjerer enten har blitt kraftig forsinket eller måttet bli hjemme, sier Lundeby til Nettavisen.

Ifølge Lundeby var den første bussen på plass på Ski stasjon en times tid etter at trafikken stanset.

– Det største problemet vårt er at vi ikke fikk tak i nok busser til å kjøre alle togreisende inn til Oslo, sier han.

Dår Østlandets Blad var innom stasjonen i Ski rundt klokken 08.00, var det mange hundre mennesker i kø, men ingen busser å se.

Finner andre måter å ta seg til Oslo

Pendlerne som kom sørfra fikk flere meldinger underveis mot Ski om at busser er bestilt, men alle måtte påregne lange forsinkelser. En av dem som ble skadelidende, var Tore Bollingmo.

– Det er ikke første gang jeg opplever dette. Jeg har tidligere noen ganger valgt å ta en rutebuss til Tusenfryd, for deretter å ta en direktebuss til Oslo. Jeg må sjekke hvor lang kø det er på stasjonen før jeg bestemmer meg om det blir en rutebuss istedenfor, sier Bollingmo til Østlandets Blad.

Håpløst å planlegge møter

– Er du lei av slike hendelser?

– Ja, det vil jeg si. Forsinkelser er en del av hverdagen, men ikke nødvendigvis at vi blir nødt til å velge buss fremfor tog. Slike situasjoner som vi opplever nå, gjør det veldig vanskelig å planlegge møter. Da må du alltid legge inn et tidsbuffer for å være på den sikre siden, sier han litt frustrert.

Samtidig sliter Vy med å skaffe nok busser til de som er rammet, opplyser pressekontakt Åge Kristoffer Lundeby til NRK.

Lundeby oppfordrer folk til å vurdere andre alternativer om man har mulighet.