RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toglinjen er åpen igjen

Foto: Øyvind Ludt (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Toglinjene mellom Oslo S og Skøyen ble åpnet igjen klokken 12.

Strekningen Oslo S- Skøyen ble åpnet for trafikk igjen noe før klokken 12 fredag, etter signalproblemene som stanset trafikken klokken 08.10. Feilen oppsto ved Nationaltheatret stasjon som en følge av omkoplingsarbeider i anleggene, opplyser Jernbaneverket.

Det kunne ikke kjøres tog på strekningen før feilen var sjekket ut og reparert.

- Jernbaneverket beklager på det sterkeste de problemene dette har medført for passasjerene, opplyser de.

Togene vestfra har i mellomtiden snudd i Drammen/ Lysaker og Skøyen, mens togene østfra har snudd på Oslo S.

- Blir forsinkelser
- Togtrafikken vil komme i normalt gjenge igjen i løpet av kort tid, men det blir noen følgeforsinkelser den første tiden etter klokken 12.

Frp gir regjeringen skylda

Fredag ga Frp regjeringen skylden for togkaoset som oppstod.

- Regjeringen svikter pendlerne ved ikke å ta denne situasjonen på alvor, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) i en pressemelding fredag.

Han viste til at tusenvis av mennesker på nytt rammes av togkaoset, og derfor kommer for sent til arbeid og andre avtaler.

- Dette begynner å bli en farse. Det skjer hele tiden, sier Hoksrud.

Hoksrud, som er FrPs transportpolitiske talsmann og andre nestleder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, mener den rødgrønne regjeringen må ta ansvar for at manglende bevilgninger til Jernbaneverket medfører at folk rammes av de stadige feilene.

- Frp har foreslått å bruke 6,8 milliarder kroner mer enn regjeringen på jernbanen neste år. Det er penger ment å gå til utbygging, utbedring, vedlikehold og sikkerhetstiltak, sier Hoksrud.

Han mener Jernbaneverket må slutte med planlegging av urealistiske høyhastighetstog og rette fokus på det jernbanenettet vi allerede har.

- Det er nesten en skjebnens ironi at togtrafikken inn til Oslo lammes på denne måten på samme dag som Bergensbanen fyller hundre år, sier Hoksrud.

- Det er viktig at folk har tillit til at kollektivtrafikken fungerer som den skal. I motsatt fall vil folk velge andre løsninger, for eksempel bruk av egen bil. Dermed er det regjeringens unnfallenhet som eventuelt vil bidra til at flere velger å reise på en mindre miljøvennlig måte, sier Hoksrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere