Gå til sidens hovedinnhold

Toglinjen er åpen igjen

Toglinjene mellom Oslo S og Skøyen ble åpnet igjen klokken 12.

Strekningen Oslo S- Skøyen ble åpnet for trafikk igjen noe før klokken 12 fredag, etter signalproblemene som stanset trafikken klokken 08.10. Feilen oppsto ved Nationaltheatret stasjon som en følge av omkoplingsarbeider i anleggene, opplyser Jernbaneverket.

Det kunne ikke kjøres tog på strekningen før feilen var sjekket ut og reparert.

- Jernbaneverket beklager på det sterkeste de problemene dette har medført for passasjerene, opplyser de.

Togene vestfra har i mellomtiden snudd i Drammen/ Lysaker og Skøyen, mens togene østfra har snudd på Oslo S.

- Blir forsinkelser
- Togtrafikken vil komme i normalt gjenge igjen i løpet av kort tid, men det blir noen følgeforsinkelser den første tiden etter klokken 12.

Frp gir regjeringen skylda

Fredag ga Frp regjeringen skylden for togkaoset som oppstod.

- Regjeringen svikter pendlerne ved ikke å ta denne situasjonen på alvor, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) i en pressemelding fredag.

Han viste til at tusenvis av mennesker på nytt rammes av togkaoset, og derfor kommer for sent til arbeid og andre avtaler.

- Dette begynner å bli en farse. Det skjer hele tiden, sier Hoksrud.

Hoksrud, som er FrPs transportpolitiske talsmann og andre nestleder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, mener den rødgrønne regjeringen må ta ansvar for at manglende bevilgninger til Jernbaneverket medfører at folk rammes av de stadige feilene.

- Frp har foreslått å bruke 6,8 milliarder kroner mer enn regjeringen på jernbanen neste år. Det er penger ment å gå til utbygging, utbedring, vedlikehold og sikkerhetstiltak, sier Hoksrud.

Han mener Jernbaneverket må slutte med planlegging av urealistiske høyhastighetstog og rette fokus på det jernbanenettet vi allerede har.

- Det er nesten en skjebnens ironi at togtrafikken inn til Oslo lammes på denne måten på samme dag som Bergensbanen fyller hundre år, sier Hoksrud.

- Det er viktig at folk har tillit til at kollektivtrafikken fungerer som den skal. I motsatt fall vil folk velge andre løsninger, for eksempel bruk av egen bil. Dermed er det regjeringens unnfallenhet som eventuelt vil bidra til at flere velger å reise på en mindre miljøvennlig måte, sier Hoksrud.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger