Gå til sidens hovedinnhold

Togproblemene fortsetter

Vestfoldbanen går igjen som normalt, men det er fortsatt problemer etter avsporing i Lillestrøm.

OSLO (Nettavisen): Vestfoldbanen var stengt mellom Tønsberg og Stokke onsdag ettermiddag, men strømproblemet ble løst i 15-tiden og trafikken kan gjenopptas. Det melder Bane Nor på Twitter.

Problemene etter en avsporing ved Lillestrøm er imidlertid ganske krevende, og det vil bli forsinkelser og innstillinger ut hele onsdagen. I en prognose fra Bane Nor heter det at problemene ved Lillestrøm kan være løst klokken 04.00, natt til torsdag.

Dermed er det duket for nye forsinkelser og innstillinger for togreisende i ettermiddagsrushet onsdag.

Les også: Snøvær byttes ut med regnvær i Sør-Norge

Ber NSB-kunder følge med i appen

- Vi vet ikke hvor lenge problemene ved Lillestrøm vil vare, og forbi Tønsberg er det stengt på grunn av strømfeil. Vi kan bare oppfordre våre kunder til å følge med i appen og på nett og holde seg oppdatert slik at de slipper å stå ute og vente på tog som ikke kommer, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Nettavisen.

Togpassasjerer på Østlandet har de siste dagene opplevd innstilte og forsinkede tog flere steder. Tirsdag var all trafikk på Drammensbanen stengt mellom Asker og Drammen etter en tunnelbrann.

Onsdag morgen var det forsinkelser og innstillinger på Drammensbanen, Askerbanen og på Hovedbanen ved Lillestrøm.

- Ikke rart de blir frustrerte

NSB beklager situasjonen for kundene:

- Det er en rekke enkelthendelser som førte til problemene. Den siste tida har det vært flere slike hendelser enn det skal være. Det er ikke rart at de som er avhengig av togtransport til og fra jobb blir frustrerte, uttaler Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Nettavisen.

Flirt-koblinger gir utfordringer

NSB opplyser at vinteren generelt bidrar til noen ekstra utfordringer. Koblingene på flere av Flirt-togene skaper ekstra arbeid. NSB opplyser at arbeidet med å modifisere disse togsettene er i gang og at 30 av 100 så langt er tatt.

- Leverandør modifiserer disse koblingene slik at de blir mer robuste, forklarer Lundeby.

Fordi det ikke er spor og haller nok til hensetting av lange tog, må togsettene kobles hver dag. I vinterhalvåret med snø og is, tar dette mer tid enn normalt.

Trafikkmeldinger fra Bane Nor

Klokka 16.32: «Nordlandsbanen: Trafikken går som normalt igjen ved Mosjøen stasjon etter at et kjøretøy tidligere sperret sporet. Du må fortsatt regne med forsinkelser. Berørte toglinjer: NSB Regiontog Trondheim S - Bodø og NSB Regiontog Trondheim S - Bodø.»

Klokka 15.18: «Hovedbanen: Det er forsinkelser og innstillinger ved Lillestrøm pga. en avsporing. Estimert tid for løsning 07.02.2019 kl. 04:00. Berørte toglinjer: L1.»

Klokka 13.04: «Hovedbanen: Færre spor i bruk ved Lillestrøm. Det er forsinkelser og innstillinger ved Lillestrøm pga. en avsporing. Estimert tid for løsning kl. 18:00. Berørte toglinjer: L1.»

«Vestfoldbanen: Tønsberg -Stokke stengt. Det er stengt for trafikk mellom Tønsberg og Stokke på grunn av strømproblemer. Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.»

Klokka 10.26: «Hovedbanen: Færre spor i bruk ved Lillestrøm. Det er forsinkelser og innstillinger ved Lillestrøm pga. en avsporing. Ny prognose kl. 15:00. Berørte toglinjer: L1.»

«Vestfoldbanen: Tønsberg-Stokke stengt. Det er stengt for trafikk mellom Tønsberg og Stokke på grunn av strømproblemer. Vi jobber med å rette feilen men vet ikke hvor lang tid det vil ta. Berørte toglinjer: R11.»

Se de siste oppdateringene om kollektivtrafikken her:

Les også

Togtrafikken: Forsinkelser og innstillinger

Kommentarer til denne saken