*Nettavisen* Nyheter.

Togsett delte seg i to - venter ikke forsinkelser.

- Dette ser ikke ut til å få noen konsekvenser for togtrafikken, sier pressevakt i jernbaneverket Harry Korslund.

- Jeg satt på lokaltoget på vei fra Skøyen mot Ski. Plutselig hørte vi et forferdelig smell, forteller Hans Christian Oppegård til Aftenposten.no.

Togsettet delte seg i to og koblingen som holdt de to sammen røk tvers av. Politiet og brannvesenet har ikke fått inn noe melding om at folk har blitt skadet.

Bekrefter hendelse
Jernbaneverket bekrefter at det har vært en hendelse der koblingen mellom to togsett røk av.

- Vi kan bekrefte at det delte seg et togsett. Koblingen mellom to sett røk av og førte til at slanger og andre koblinger ble nappet av, opplyser pressevakt i jernbaneverket Harry Korslund til Nettavisen.

Han forstår at det kan oppleves som dramatisk fra passasjerenes side.

- Dramatisk i den forstand at det kan oppsto en bråstans, men i moderat hastighet blir bråstansen så kraftig. Det er heller ikke meldt om skader på reisende eller ansatte. At det kan oppleves dramatisk gjorde det sikkert, men det var ingen fare for de reisende eller de som befant seg på stasjonen.

Ingen forsinkelser
Det hender fra tid til annen at togsett opplever brudd i luftslangen, men at hele koblingen ryker er heller sjelden. Jernbaneverkets uhellskommisjon og den nasjonale havarikommisjonen er varslet.

- Dette ser ikke ut til å få noen konsekvenser for togtrafikken. I påvente av at vi får fjernet togsettet har vi to av to spor åpne vestover og ett av to østover, sier Korslund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.