RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Togspillet du blir hekta på

Sist oppdatert:
Det beste brettspillet på iPhone og iPad?

ANMELDELSE: Et togspill høres kanskje ikke ut som det morsomste i verden, men det er nok bare fordi du aldri har prøvd «Ticket to Ride.» Dette brettspillet har vært en av de mestselgende i verden lenge, og er nå tilgjengelig både for iPad og iPhone.

Versjonen til iPad ble en suksess med en gang den kom, og den er nå i en egen iPhone-versjon (som også er kompatibelt med iPad, vi kommer tilbake til nettopp det litt senere).

Spillet går ut på at du er en togbaron og skal prøve å tjene mest mulig penger på å skaffe deg de beste rutene på forskejllige kart. Spillet kommer med USA som kart som utgangspunkt på iPhone-versjonen mens du kan kjøpe flere kart på iPad.

For å ta kontrollen over ruter legger du på tog på forskjellige skinner med forskjellige farger. Hvilke tog du har tilgjengelig er basert på trekning. Strategi kommer inn i bildet på både hvor du legger dine tog, og hvordan du trekker. I tillegg er det en strategi på hvilke ruter du skal prøve deg på. Dette kan du gjøre fortløpende i spillet, men klarer du ikke en rute du har ment du skal klare straffes du til slutt i poenggivingen.

Spillet kan spilles mot andre, alene eller mot datamaskinen. Akkurat her er det en forskjell på iPad-versjonen og iPhone-versjonen ved at det ikke er «online play» på iPhone-versjonen. Du kan spille mot andre lokalt med bluetooth og wi-fi, men på iPad kan du spille mot tilfeldige verden over.

Oppsummert er dette slik at hvis du ønsker å spille alene mot datamaskinen er iPhone-versjonen svært god, og er god nok på iPad, men selvfølgelig ikke helt supert når det gjelder grafikken. Den er noe bedre i iPad-versjonen på iPad. Hvis du vil spille online må du investere i iPad-versjonen på iPad.

Uavhengig av det så er dette et av de aller beste strategi/brettspillene du kan ha på din iPhone og/eller iPad.

iPhone-versjonen koster 7 kroner

iPad-versjonen koster 49 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere